Lina lähti omaan kotiinsa viime maanantaina. Hali vähän etsi illalla kaveria, mutta kun ei löytynyt niin jatkoi omia puuhiaan ilman siskoa. Illalla lähdimmekin sitten agilityhallille. Hali sai vähän aikaa seurata toisten agittelua. Vähän arvelutti kun yksi koira haukkui niin kovasti, mutta turtui nopeasti siihen. Uuteen jännittävään paikkaan tutustuminen ei ollut ollenkaan kamalaa. Siellä oli mukavia ihmisiäkin. Kouluttamiseni ajan Hali sai harjoitella häkissä odottelua lämpimässä henkitorvea napostellen. Rauhallisena jäi häkkiin ja rauhallinen oli paikalle taas tultuani. Yksin kotona oloa ollaan myös harjoiteltu kun Halia ei voi ottaa pitkille lenkeille aikuisten koirien kanssa. Pakkastakin oli viikolla turhan paljon. Aamu- ja iltalenkeillä se saa kuitenkin käydä aikuisten kanssa. Hali onkin huomannut, että tarpeet olisi näemmä parempi tehdä penkalle eikä tielle. Yksinolot on menneet hyvin. Hali jää mielellään ratkomaan sille annettuja tehtäviä muiden lähtiessä ulkoilemaan. Se kyllä tietää, milloin emäntä on lähdössä ulos kun muutoin tulee heti tyrkylle ovelle, ettei vaan jäisi matkasta. Itkemään Hali ei kuitenkaan jää töihin lähtiessänikään.

Sininen silmä, meripihkasilmä, meripihkasilmä, sininen silmä.

Sydänkäpynen on hyvä leikkikaverikin, vaikka kasvunvaraa kyllä on.

Hali on luonnonlahjakkuus seuraamisessa, mutta äidinmaidosta se ei ole sitä kyllä imenyt. Pikkuneiti seuraa vasemmalla sivullani kontaktissa vaikka sille ei ole seuraamista edes aloitettu opettaa. Ajattelin jättää seuraamisen myöhemmäksi, mutta eihän tässä muuta voi kun kehua hyvästä seuraamisesta. Jännää on, että herkemmin se tosiaan tulee vasemmalle puolelle. Tätä seuraamista Hali siis tekee kotona touhuillessani ja ulkonakin kun ollaan kaksistaan. Namit sotkee suorituksen, joten olen nyt vain kehunut toimituksesta, koska sekin on vesselille mieleen. Lisäksi olemme harjoitelleet naksua, istumista, maahanmenoa ja luoksetuloja. Istuminen tulee ihan itsestään kun pitää katsoa korkeammalle, mutta maahanmeno ei ole ihan niin automaattista. Hali tietää jo, että nyrkissä oleva käsi avautuu kun menee kokonaan maahan. Hetken se vielä miettii, mutta nyt jo rämäyttää pohdinnan jälkeen itsensä maahan saaden palkan. Luoksetuloista olen harjoitellut tottis-luoksetuloa lelulla siihen kuuluvan käskyn kera ja ihan perus tänne-käskyä normielämää silmällä pitäen. Lisäksi Hali ymmärtää jo mene-käskyn ja tule-käskyn. Lisäksi eilen touhusimme tuonnin kanssa vessapaperirullalla.

Mai pääsi myös harrastelemaan tällä viikolla. Toko/tottistreenit meni aivan mielettömän hienosti. Aloitimme ryhmäpaikkamakuulla ja mamihan makasi kuin sfinksi-patsas. Seuraamiset sujuivat aivan yli odotusten pitkillä pätkillä. Kainalosta tippuva lelupalkka alkaa toimimaan lihapullapalkkauksen avustamana. Jättävissä istumista ja seisomista piti ensin muistutella, maahanmeno meni vanhasta muistista nopeasti. Lopetin kaikki onnistuneisiin loistosuorituksiin. Seuraamisosuuteen olen alkanut käyttää lähellä-käskyä, jotta edistynyt seuraamisemme ei turmeltuisi. Nyt kuitenkin myös seuraamisosiot olivat tiiviit ja kontaktissa. Lopuksi vielä eteenlähetykset pallolle kahteen kertaan. Agitreeneissä olimme -12 asteen pakkasessa. Onneksi pääsimme kuitenkin valmiille radalle eikä meitä ollut paikalla kuin kaksi. Teimme kaksi haastavaa harjoitusta ja ohjaajan alkukohmeen jälkeen harjoitukset meni tosi hyvin. Kontaktit Mai ottaa hyvin ja rimatkin pysyy ylhäällä. Tämän viikon treeneistä jäi siis tosi hyvä maku.