Tänään töistä tultuani söin muutaman pinaattiletun ja selasin nopeasti juuri tulleen koiramme-lehden ennen kuin lähden koirien kanssa lenkille. Kääntelin sivuja aiheita katsellen kunnes tulin sivulle 22 ja sain melkein sydärin. KOIRANI ON JÄÄMÄSSÄ AUTON ALLE. Tämä ei ole totta. Tätä ei ole tapahtunut. Järkeilin asiaa hetken ja totesin, että sitä ei ole tapahtunut. Katselin kuvan koiraa tarkemmin. Se on katalonianpaimenkoira aivan selvästi. Se voi olla toki jonkun muunkin koira, mutta väritys, koko, rakenne ja vähän epäkurantti trimmaus puoltavat vahvasti Jedin suuntaan. Lisäksi muistelen nähneeni Jedistä joskun netissä agilitykisoissa otetun kuvan, jossa se olisi ollut tässä asennossa.

Myöhemmin näytin kuvaa Juhalle. Juhakin totesi kuvassa olevan koiran olevan luultavimmin Jedi. Juha huomasi, että kuvan koiralla ei ole varjoa kuten autoilla on. Se on siis tekaistu kuva. Hyvä.

Toisaalta kuva kyllä suututtaa. Huuto Miksi minun koirani kuva on yhdistetty tälläiseen yhteyteen? Ei minun koirani juoksentele autoteillä. Pidän siitä kyllä visusti huolta, että tällaista ei pääse tapahtumaan. Kuva on aika loukkaava, varsinkin kun en ole tällaiseen suostumustani antanut.

Ajatellaan vaikka, että minusta otetaan kuva halkojen hakkuu -kisoissa (jos siis osaisin halkoja hakata ja tällaiset kisat olisi olemassa). Siinä minä sitten raivoisasti hakkaisin kirveineni puita haloiksi ja tilanteesta ikuistetaisiin otos. Myöhemmin tästä kuvasta otettaisiin vain raivoisasti kirveen kanssa heiluva nainen ja yhdistettäisiin se kuvaan, jossa on esim. surkea eläinparka. Kaikki uuden kuvan nähneet tuntemattomat pitäisivät minua sen jälkeen hirviönä, vaikka minä olisin vain viaton kilpailija perisuomalaisessa kisassa.