Mailla ei nyt pariin viikkoon olekaan agilytyä jollen mene omien esteiden kanssa jollekin kentälle.

Eilen oli sitten Jedin treenit. Jedi oli aivan varma, että sen vuoro ei ole vielä, koska Main treenit on viikolla aina ensin. Jedi tietää viikkorytmistä, milloin on kenenkin vuoro lähteä. Se pitää kyllä huolta, että hän pääsee omalla vuorollaan, mutta jättäytyy sivuun, jos arvelee jonkun muun olevan vuorossa. Sitä piti kutsua lähtemään siis moneen kertaan.

Harjoittelimma Mikko/Mari -kurssilla oppimiani asioita. En ole aikaisemmin kertonut koiralle ennen putkeen menoa, mitä tapahtuu seuraavaksi eli jatketaanko suoraan vai kännytäänkö. Koiran ollessa putkessa olen kyllä ilmaissut sijaintiani. Opetin nyt sitten Jedille, että sanon "eteen" ennen putkea ja se tarkoittaa sitä, että putkesta juostaan vaan suoraan eteenpäin ilman eri käskyä, ja toisaalta taas kääntymistä suhisemalla ennen putkea. Jedi oli aivan riemuissaan. Sen mielestä oli ihan mielettömän hauskat treenit, koska se keksi, mikä tarkoistus näillä harjoituksilla oli.

Lisäksi meillä oli lyhyet radanpätkät, joissa pääpaino oli putkeen lähettämisellä U-putken takaa ja käärmekäsi. Jedi ei aluksi kääntynyt ihanteellisesti käärmekädessä. Kun älysin lisätä ohjaukseen suhinan, käännöksestä tuli loistava. Treenien jälkeen oli hyvä mieli. Jedi oli todella tyytyväinen harjoituksiin. Sillä oli karvojen lyhennyttyä varmasti myös mukavampi liikkua.