Mailla oli vielä tänään kaksi starttia I-luokan agilityradalla. Eilenhän meille tuli kaksi hylättyä rataa kun rupesin ohjaamaan Maita kuten Jediä kun kisajännitys pääsi vähän yllättämään kesken ratojen. Tänään olin ainakin ensimmäisellä radalla tyynen rauhallinen. Päätin, että nyt ohjaan Maita niin kuin kuuluukin eli rauhallisesti ja selkeästi, ajasta viis. Tämä rata alkoi vähän kehnosti, koska Mai tuli ensimmäisen aidan ohi. Kierrätin Main äkkiä hyppäämään tämän ensimmäisen hypyn ja jatkoimme matkaa. Tästä eteenpäin ohjasin Maita niin kuin suunnittelinkin eli en hölmöillyt ja ratahan meni oikein sujuvasti. Okserin jälkimmäisen riman Mai tipautti, koska emme ole sitä viime aikoina juurikaan harjoitelleet. Kokonaisuutena olin tyytyväinen rataamme, olihan se ensimmäinen tulos agilitykisoista. Tein radalla vielä takaaleikkaukset kepeillä, keinulla ja puomilla eikä Mailla mennyt pasmat sekaisin ollenkaan. Tulos siis 10.

Toisella radalla tuli taas hylätty. Alkuradasta minulla oli valssi myöhässä A-esteen edessä joten Mai juoksi A:an ohi eli tästä kielto. A:an jälkeen oli muuri, jonka jälkeen piti kääntyä. Heilautin luultavasti kättäni muurille mentäessä niin, että Mai luuli kyseessä olevan takaakierron, joten sinkaisi muurin taakse. Annoin asian olla ja jatkoin rataa niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Hylätty tuli siis väärästä radasta kun Mai ei suorittanut muuria ollenkaan. Sen jälkeen rata menikin oikein sujuvasti ja vauhdikkaasti vaikkakin tein puomilla saman kuin A:aalla, mutta opimmehan taas jotain uutta.

Kivaa oli kuitenkin ja näimme paljon tuttuja.

Kotimatkalla kävin vielä tekemässä agilityhallilla pienen radanpätkän, jossa oli yllättäen okseri täydessä mitassaan. Tein vielä valssin juuri ennen okseria, mutta nyt rimat pysyivät ainakin ylhäällä. Radalla oli myös A ja puomi, jotta sain palkattua pysähtymiset, koska kisoissa sitä ei voi tehdä. Lopuksi teimme vielä tokohypyn kolme kertaa onnistuneesti. Ainakin tuli todistettua se, että Mai erottaa toko- ja agilityhypyn toisistaan.