Olimme Main kanssa tänään harjoitusmateriaaleina agilityn koulutusohjaajakurssilla. Harjoituspisteitä oli neljä ja jokaisessa olimme puolituntia. Myös ryhmiä oli neljä ja ryhmissä neljä koiraa ohjaajineen. Harjoitukset olivat hyvin suunniteltuja ja ne olivat monipuolisia. Erityisesti irtoamisrata oli meidän tämänhetkiseen tarpeeseen. Oli kiva vaan luottaa koiran omatoimiseen etenemiseen edelläni kun sen oli vain saattanut oikealle linjalle. Ensin tein kyseisen radan etenemällä Main edellä, mutta edellä kuvatulla tavalla se meni paljon paremmin (vähemmän ääntä, kaarroksia ja virheitä). Muista kolmesta radasta löytyi myös haastetta ja miettimisen aihetta tulevaisuuteen. Täytyy sanoa, että olipahan todella tehokkaat ja hyvät treenit. Hymy

Myöhemmin äidin lähinurmikolla tein Main kanssa pari tokon luoksetuloa ja pari kertaa molemmat alokasluokan jättävät liikkeet. Kaikki liikkeet sujuivat mallikelpoisesti myös valmistelevan osuuden osalta.

Illalla vielä pari tuntia luonnonrauhasta nauttimista ja kotipuomin nakuttelu viime syksynä roskiksesta löytämästäni lavasta. Lava on noin 30 cm leveä ja 1,2 m pitkä. Siinä on kolme lautaa pitkittäin, mutta niiden väliin jää ikävät raot joten naulasin sen päälle kolme kerrosta paksua käytävämattoa. Nyt voimme harjoitella alastuloja kotosallakin kun ei ne tunnu vielä Main muistissa täysin olevan. Taitaa Jedinkin kyllä tarvita vähän lisäharjoitteita kotosalla.