Maanantai: Mai pääsi tekemään samoja ohjausharjoituksia kuin Jedikin edellisellä viikolla kun menin harjoituksineni toisen ryhmän kakkosvuorolle mukaan. Ensimmäisessä treenissä toinen este tuotti aluksi ongelmaa "saksalaisella" ohjauksella, mutta rupesi onnistumaan palkattuani sen muutaman kerran toisen esteen jälkeen. Myös 3. treeni tuotti ongelmaa kun Mai haki edellisen harjoituksen kolmatta estettä eikä kääntynytkään kuten arvelin. Mai kääntyy todella hyvin, välillä jopa liiankin hyvin.

Tämän 1,5 tunnin session jälkeen oli vielä Main treenivuoro, jolle pääsimme nyt ensimmäistä kertaa kesäkaudella. Mehän pääsimme oikein kouluttajalliseen ryhmään. Treenit menivät mukavasti eikä auspai osoittanut taaskaan minkäänlaisia väsymisen merkkejä. Harjoituksissa oli aika paljon kääntymistä ja sehän Mailta onnistuu. Minä puolestani toivoisin enemmän Maille irtoamistreeniä, mutta voinhan tehdä niitä itsekseni.

Tiistai: Hakutreenit. Ajattelin, että harjoittelisimme metsässä oikein olan takaa ilmaisua, mutta toisin kävi. Mai oli liian innoissaan metsästä ja ilmaisut menivät aivan läskiksi. Mai sai kolme yritystä ja sen jälkeen vaan liivit pois ja autoon. Otsan rypistys Minua harmitti aivan kamalasti. Olen välillä vähän liian hätäinen ja olin parhaani mukaan pilaamassa koirani ilmaisuja. Toisaalta oli hyvä, että joku sanoi minulle tässä vaiheessa, että ilmaisussa koiran täytyy tehdä aina juuri niin kuin on tarkoitus tai siitä ei tule ikinä kunnollista. Maihan rupesi jo heti tekemään omia oikaisujaan rullailmaisuun kun olin tietyissä vaiheissa lipsunut. Hävettää oikein, että ajattelinkaan sen onnistuvan vielä metsässä. Nolostunut Mai raukka yritti vielä tarjota keskilinjalla metsään lähtöä, mutta eihän treenisuunnitelmaa oikein voinut muuttaakaan enää tässä vaiheessa.

Mai oli sitten jäänyt ilman iltaruoan loppuakin eikä me oltu yhtään leikittykään. Eihän sitä voinut nöyryytettynä kotiinkaan suoraan viedä. Oli siis tehtävä vielä jotain. Pyysin Juhaa avuksi, jotta saisin sille edes muutaman onnistuneen ilmaisun kentällä. Juha ei oikein innostunut aluksi ja minua suututti. Eihän tämä fiasko Main vika ollut joten laitoin sen paikalla makuuseen siksi ajaksi kun poltin yhden rauhoittavan tupakan puistonpenkillä. Palkkasin loistavan paikalla makuun ja ajattelin harjoitella eteenlähetystä kun Juha sitten kuitenkin saapui. Harjoittelimme siis sittenkin ilmaisua. Saimmekin muutaman onnistuneen täsmällisen ilmaisun, vaikka aluksi pitikin olla aika tiukkana. Lopuksi vielä eteenlähetys iltapalalle ja kotiin nukkumaan.

Keskiviikko: Keskiviikkona oli kuten aina koulutus ja Jedin ryhmän treenit, jonne myös Mai pääsi koska niin moni oli poissa treeneistä. Koulutusryhmä teki ensimmäisen radan (esteet 1-7) ja toiselta radalta esteet 21-24 ja siitä A-esteelle. Jedin ryhmän ensimmäinen rata koostui esteistä 1-8 ja toinen esteistä 21-29.

1241717288_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ensimmäinen rata meni Jediltä oikein hyvin (ohjaustapaa en jaksa selostaa). Ennen toista rataa Jedi riekkui ja repi remmiään niin, että satutti jalkansa. Ravautin sitten koiraa ympäriinsä kunnes totesimme nilkutuksen loppuneen. Tämä radanpätkä vaatikin sitten vähän enemmän hiomista, mutta onnistui lopulta niin, että kaikki ylimääräiset kurvit tuli oiottua pois. Mailla meni ensimmäinen rata myös hyvin, vaikka unohtikin, että A-esteen alastulolle pitäisi pysähtyä. Eikun A uudelleen onnistuneesti ja uudelleen, jolloin koko rata meni nappiin. Toinen rata tuotti aika tavalla ongelmia. Ensinnäkin esteväli 21-22 oli aivan mahdoton. Mai halusi mennä väen väkisin kepeille vaikka miten yritin sitä estää. Rata piti siis aloittaa suoraan putkesta. Main nopeus ja kääntymisherkkyys esteiden 25-26 välissä tuotti minulle aika tavalla ongelmia. Yleisössä oleva Juha kommentoikin, että ohjaajan pitäisi opetella juoksemaan. Tämän takia avo- eikä aviopuolisot eivät ole tervetulleita treeneihin. No, radasta kuitenkin selvittiin. Meidän täytyy kuitenkin harjoitella lisää tilanteita, joissa Main pitää pysyä hyppyjen toisella puolella.

Treenien jälkeen Satu (harrastanut myöskin hakua) auttoi minua ja Main ilmaisun kanssa. Saimmekin aika monta hyvää ilmaisua aikaiseksi. Huomasin kuitenkin, että Mai yrittää oikaista heti jos vain mahdollista. Yritin tällä kerralla kehaista Maita kun se lähti tuomaan rullaa minulle ja se tuntui auttavan. Makupalapalkkauksen jätin kuitenkin vain Sadulle. Lopuksi minun ei tarvinnut antaa edes tuo-käskyä. Satu ehdotti, että kehuisin jatkossa myös rullan antamisesta minulle oikeassa paikassa. Minut on siis opetettu alun alkaen olemaan kehumatta tai palkkaamatta millään tavoilla missään vaiheessa.

Pinjakin pääsi keskiviikkotreeneihin mukaan, koska en raaskinut jättää sitä yksin kotiin vaikka se voikin autossa pahoin ja siten pelkää autoilua. Pinja sai kilttinä tyttönä osallistua radan rakennukseen ja rataan tutustumiseen ja sitten katsella koulutusryhmäni treenejä. Koska Pinja oli päässyt salaa varastamaan koirien ruokasäkistä ja vohkinut kissan kuivamuonat pöydältä muutamana päivänä, se ei voinut harjoitella esteillä. Lämmittely- ja jäähdyttelylenkeillä oli kuitenkin mukavaa eikä Pinja tuntunut niin kovasti tällä kertaa kärsivän autokyydistä.

Torstai: Emma-aussien emäntä Elina auttoi minua Main ilmaisun kanssa. Aluksi annoin tuo-käskyn Main otettua rullan, mutta sain pian luopua siitä. Kehuin sanomalla HYVÄ rullan antamisesta minulle sen istuessa vasemmalla puolellani. Eteen en viitsi sitä vaatia rullaa luovuttamaan, koska se haluaa välttämättä kääntyä maalimiestä kohden. Nyt ilmaisu alkoi vähitellen toimia paremmin.

Elinan kanssa harjoittelimme Emmalle jälkikeppien ilmaisun alkeita ja vähän näyttelyhommia.

Perjantai: Perjantai ei ole oppimista varten. Perjantaina nollataan viikon kiireet ja rentoudutaan luonnon helmassa ja kotona.

Lauantai: Tänään vain minä olin opissa. Olin PK-tapahtumassa töissä henkilöryhmässä tottiskentällä. Opin taas mm. sen, että eteenlähetyksessä voi antaa käsimerkin. Kotiintuliaisena Mai sai uuden ketjupannan (Mailla on vain lukollinen ketjupanta, jotka ovat kisoissa nykyään kiellettyjä) ja pehmeän kankaisen kaksikahvaisen patukan. Kyseisiä patukoita en tiedä myyvän kuin DOG & CAT enkä niitä jaksaisi aivan Porvoosta asti hakea, mutta onneksi liike oli edustettuna PK-tapahtumassa. Kyseisen malliset patukat ovat Main mielestä parhaita leluja, mikä tulikin taas tänään todistettua Main nähtyä lelun.

Sunnuntai: Mai ja minä olemme demo-koirakkona HAU:n koulutusohjaajakurssilla, jossa on aineena tänä viikonloppuna ohjaustekniikat. Toivottavasti saan myös vähän tokoiltua samalla reissulla kun käymme äitiä onnittelemassa äitienpäivän johdosta. Viikon aikana olen jo saanutkin jonkin verran tehtyä seuraamisen aloittamisia, ja seuraamista kontaktissa Mai tarjoileekin välillä ulkona huomiota halutessaan.