Maanantai: Main agilitytreenipäivä. Paikalla oli vain kaksi koirakkoa, joten saimme oikein kunnon tehotreeniä Helenan opastuksessa. Lyhyt rata oli todella hyvin suunniteltu ja se oli kuin tehty meidän tarpeisiimme. Hankalinta meille radassa oli twistaus ja sitä edeltävä takaakierto Maille, mutta lopulta nekin sujuivat aivan loistavasti. Koska en ehtinyt ylitöiltäni treenaamaan ennen varsinaista vuoroamme, käytimme koko 1,5 tuntia hyödyksemme. Auspai kun vaan jaksaa ja jaksaa. Joskin harjoitellessa Taunon kanssa rataa harjoittelimme kaikkea mahdollista kontaktiesteistä whisky-käännöksiin.

Tiistai: Main hakutreenit. Meidän piti alunperin harjoitella Maille ilmaisua jossain muualla kuin metsässä. Mutta mites kävikään. Mai oli viimeisenä vuorossa eli se oli kaksi tuntia ladannut virtaa akkuihinsa auton takakontissa. Sieltä se sitten virtaa täynnä otettiin ilmaisutreeniin metsään aukialle paikalle (kalliota). Eihän siitä taaskaan tullut mitään, treeni meni ihan päin hanuria. Sain sentään neuvoja ilmaisutreenin parantamiseen jatkossa ja minua kehotettiin opettamaan sille tavaroiden tuontia. Lähdin treeneistä taas kotiin kiukuissani, koska kyllä Mai tietää tuo-käskyn, se vaan kuumui metsässä liikaa. Olen nimittäin aina tuota käskyä käyttäessäni vaatinut tavaran tuonnin käteen. No, menin sitten taas kotikentälle illalla harjoittelemaan tuontia ja sehän meni aivan loistavasti. Tein kymmenisen tavaran tuontia niin, että sanoin vain kerran TUO ja Maihan toi ja irrotti vasta IRTI sanasta. Ei siis mitään ongelmaa. Tein samalla noutojen (noutokapulan luovutus tapahtuu toisin kuin muiden tavaroiden) välissä tokoliikkeitä, jotka Mai teki kiitettävästi. Lopuksi vielä eteenlähetys iltaruoalle. Onnistumisten jälkeen olikin mukava mennä koisimaan kotiin.

Keskiviikko: Koulutus ja Jedin treenit. Meillä oli Juha Oreniuksen käsialaa oleva radanpätkä, jossa sain käyttää uusia oppimiani ohjaustapoja. Onnekseni sain huomata, että Jedikin oli oppinut nämä asiat myös. Käärmekättä olen opettanut Jedille vain parin treenikerran aikana, mutta nyt se tietää jo tarkkaan sen tarkoituksen. Sylikäännökset ja jaakotuksetkin toimivat todella hyvin, vaikka radalla väärät esteet olivatkin melkoisen lähellä. Mun katalahan kääntyy nykyään todella pienessä tilassa kun ymmärtää kääntämisohjaukset. Lopuksi harjoittelimme vielä poispäinkääntöjä kepeiltä, mikä tuotti hieman tuskaa, mutta onnistui lopulta. Täytyy sanoa, että on ilo katsella koiraa, joka on oppinut jotain uutta ja vielä nauttii siitä.

Torstai: Lepopäivä. Tai siis eihän se oikeasti mikään lepopäivä ollut kun töissä tulee näytteitä ovista ja ikkunoista ja niskalimassa saa vääntää joka päivä, mutta illalla oli lupa rauhoittua. Huomasin lenkillä, että tuomiin on kukat jo tulossa ja lehtikuuset ovat kasvattaneet käteen niin mukavan tuntuiset neulaset.

Perjantai: Ystäväni Minna lupautui ystävällisesti auttamaan minua Main ilmaisutreeneissä. Menimme Helsingin Toukolassa kallioille avaraan pieneen "metsään" harjoittelemaan ilmaisua. Teimme 11 ilmaisua ja 9 niistä onnistui täydellisesti ja 2 vaati muutaman lisäkäskyn, koska Jarmo haki mukana olleen Pinjan lähipuusta kanssaan kävelemään. Matkat vaihtelivat noin 5-15 metrin välillä. Kaksi viimeisintä olivat niitä lyhyitä runsaalla palkalla. Mai lähti "ukolle" otti rullan, jonka paikkaa vaihtelimme Minnan vieressä ja välillä jopa varvikko hieman piilotti rullaa. Mai siis otti suoraan rullan, toi minulle, antoi käteen ja pääsi "ukon" luokse takaisin herkuttelemaan. Olin niin ylpeä koirastani, joka oli todellakin ansainut hyvät loppuleikit patukalla. Lopuksi vielä lenkkeilyä ja kyläilyä mukavassa seurassa.

Lauantai: Agilitykisat Kirkkonummella. Molemmista radoista tuli hylätty tulos, mutta opinpahan taas uutta koirastani. Opin myös taas kantapään kautta, että Maita ei voi ohjata olleenkaan niin kuin Jediä. Main radansuorituksessa on kuitenkin perusasiat kohdallaan. Se hakee hyvin esteitä ja osaa suorittaa ne niin kuin pitääkin eikä lähtökään tuottanut kummallakaan radalla mitään ongelmia. Mai on vain niin nuori ja kokematon ja minun täytyy harjoitella ohjaamaan koiraani kisoissa samoin kuin treeneissäkin.

Vähän kyllä suututti omat tyhmät virheeni, joten houkuttelin hallille kisojen jälkeen kisoissa myös mukana olleen Lotan auspai Elviksen kanssa. Teimme 1-luokan radan johon liitimme A-kisan kinkkisen kohdan. Hyvin meni ja tuli hyvä mieli. Kyllä se Mai irtoaa myös sivusuunnassa, mutta kisoissa taitaa ollakin ongelmana käteni laskeminen silloin kun oletan koiran menevän itsenäisesti. Lopuksi tein vielä harjoituksen radasta, joka oli keskiviikon treeneissä.

Illalla lähdin vielä Main kanssa Tuusulaan harjoittelemaan ilmaisua. Viime keväänä samalla hakualkeiskurssilla ollut Lisa halusi myös omalle koiralleen rullailmaisuun apua, joten autoimme toinen toistamme. Maille tehtiin viisi ilmaisua kentällä, jotka menivät mallikelpoisesti. Mai tuo rullan jo melko automaattisesti maalimieheltä. Varmuuden vuoksi sanon kuitenkin tuo-käskyn tai ainakin kehun sanallisesti omatoimisesta toiminnasta. Lopuksi otimme vielä neljä ilmaisua metsikön rajaan. Nämä menivät samoin kuin kentälläkin. Lopuksi wubba-leikkiä ja päivän urakka oli saatu päätökseen.