Virallisestihan oli Main agitreeni-ilta, mutta päätin ottaa kaikki mukaan, ettei Pinjan ja Jedin tarvitse keskenään kotosalla odotella. Minua oli jäänyt kaivelemaan yksi kohta kahden viikon takaisista Jedin treeneistä, joten halusin kokeilla sitä uudelleen vekittämällä samoin kuin edellisviikon treeneissä. Ja perhana, sehän toimii tässäkin Jedille. Mai ei tarvitsekaan niin järeitä ohjaustapoja, joten ohjasin sitä toisin, kuten Pinjaakin, jolle tärkeintä on hauskanpito. Maille tuotti hieman ongelmaa putken lähelle päättyvät kepit ja se, että se tiesi toistojen jälkeen, miten rata menee. Mai sai myös mennä radan Lauran ohjaamana, jotta se tottuisi myös toisiin ohjaajiin. Aika varovasti meni. Tämä rataa on alla olevassa kuvassa (esteet 1-5 oli se varsinainen harjoiteltava kohta).

1244490318_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Main treenit ryhmässä olivat todella hyvät. Helenalla ja Villellä on ollut tähän asti todella hyvin suunnitellut treenit. On myös mukavaa, että samalla kerralla on uusi tekniikkaharjoitus ja vanhan kertaus. Vanhan kertaus on yleensä peilikuva aiemman kerran treenistä. Tämän kerran uudessa harjoituksessa sai käyttää hyvin erilaisia ohjaustapoja, vaikka olikin toteutettu vain kolmella hypyllä ja kahdella putkella. Ville oli kouluttamassa tällä kertaa ja hän huomasi, että ainakin välistävetoni ovat toispuoleisia. Toiselta puolelta toimii, mutta toiselta ei niin hyvin. Kävin vielä itse varmistamassa asian ulkokentällä, ja niinhän se näyttää olevan. Hyvä, että tuli tämäkin todettua. Nyt asialle voi sitten tehdä jotain.

Lopuksi vein koirat vielä uimaan Kaivokselan (Helsingissä) hiekkakuopille. Vesi tulee hiekkakuoppiin lähteistä, mutta se on lämmintä, koska rutakko on niin matala. Mai olisi mennyt mistä kohdasta vain uimaan eikä meinannut pysyä millään housuissaan, toiset kun osaavat luottaa, että kyllä sinne pääsee, vaikka ottaisi vähän rauhallisemminkin. Uidakseen Mai tarvitsee kuitenkin vielä oman kepin jota hakea kun Jedi ja Pinja ovat lähteneet edeltä omalleen. Samoin on viime kesän aikana kartutettu hyvä uimataito unohtunut. Mai ui taas, kuten viime kesän alussakin, aika pystyssä asennossa. Se on vielä aika jännittävää hommaa, mutta eiköhän se asento taas suoristu uimalla. Pinja puolestaan uiskentelee kuin mikäkin vesieläin: vaivattoman näköisesti ilman leluleikkejä. Jedi taas haluaa uidakseen lelun tai kepin, mutta rakastaa hommaa ihan älyttömästi.

Nyt on hyvä mennä nukkumaan kun on puhtaat, lähdevedellä pestys koirat ja itsellä hyvä mieli kun on saanut taas riekkua sydämensä kyllyydestä.