Käväisin tänään Main kanssa agilitykisoissa Riihimäellä. Paikalla oli myös Main Nuppu-siskon emäntä Minna Justuksen kanssa.

Meille tuli ensimmäiseltä agiltyradalta hylätty tulos. Ensimmäinen virhe tuli putkelta, jonne Mai oli menossa kovaa vauhtia, mutta reagoikin takaaleikkaukseeni perumalla menemisensä, ja se piti ohjata sinne uudelleen. Toinen kielto tuli A-esteeltä. Ohjasin käsitykseni mukaan Maita A:alle, mutta käteni laski A:an vieressä. Mai reagoi hyvin herkästi käden sijainti, mikä on itse asiassa todella hyvä asia, mutta tässä tilanteessa siitä tuli kielto. Virhe oli siis minun eikä Main. Jedin kanssa ei ole paljoa tarvinnut miettiä käsien paikkaa, joten tämä on Main kanssa ihan uutta ja minun on vaan opeteltava huomioimaan tämäkin asia. Viimeinen kielto ja hylätty sen seurauksena tuli taas putkelta. Oletin sen irtoavan hyvin putkelle, mutta liikkeeni taka-alalla oli ilmeisesti liian voimakas niin, että Mai perui putkeen menon ja valitsi väärän putken pään. Muuten rata oli kiva ja vauhdikas ja kaikki meni ihan "putkeen".

Hyppyradalta tulos oli 10 aivan loistavalla ajalla. Rata oli I-luokan radaksi aika haastava. Siinä oli monta aloittelevalle koiralle vaikeaa kohtaa ja pahimpana niistä 90 asteen avokulma kepeille. Kepeille mentäessä ei voinut edes suoristaa koiran linjaa, koska lähellä oleva pituus-este oli tiellä. Mai tiputti kaksi rimaa, joista tulos 10. Huomasin ne radalla, mutta en valitettavasti enää muista, millaisissa kohdissa ne tippuivat. Lisäksi minä olin turvallani kesken radan suoritusta. Tein vähän turhan vauhdikkaan valssauksen, johon tuli vielä pari peruutusaskelta. Minä en saisi nimittäin peruutella, koska kaatumisen riski kasvaa silloin huomattavasti. Olin siis rähmälläni hiekalla niin, että sen seurauksena polvi on verillä ja kämmenet kipeänä. No, ei muuta kuin nopeasti takaisin jaloille ja rataa jatkamaan. Loppu meni hyvin ja okserin rimatkin pysyivät ylhäällä.

Meillä oli kisan nopein aika. Mai oli noin 2,5 sekuntia nopeampi kuin minkään muun koiran, ja siis minun kaatumiseni pitkitti aikaa aika tavalla. Mikähän aika olisi ollut, jos minä olisin ollut pystyasennossa koko radan? Nauru Tulokset löytyvät osoitteesta http://www.riihimaenagility.net/tulokset/kilpailu_2009-06-06_B_hyppyrata_2116.html

Lopuksi vielä onnittelut Minnalle ja Justukselle toisesta sijasta hyppyradalla tuloksella 5. Hymy Minusta Justukselle olisi pitänyt tulla 0-rata. Rata oli sujuva ja virheetön. Kieltovirhe tuli pyörähdyksestä ennen keppejä. Yleensähän I-luokassa pyörähdyksistä ei anneta kieltoja ja keppikulmahan oli todella vaikea I-luokan radalle. Minnan ja Justuksen radat löytyvät Minnan, Nupun ja Justuksen blogista http://juttuhuttu.vuodatus.net/