Hakutreenit pidettiin Espoon puolella, jonne lähdin hirveällä kiireellä. Töiden jälkeen en ehtynyt käydä edes kaupasta Maille herkkuja ostamassa, mutta onnekseni muistin, että pakkasesta löytyy poroa. Laitoin poron lihat mikroon kypsymään ja käytin pika pikaa koirat ulkona. Sitten vaan lihat paloiksi ja purkkeihin, kamat kassiin ja menoksi. Kaiken kukkuraksi kehä III:lla oli joku tukos. Sade taisi yllättää autoilijat.

Ilona Erhiö oli  kouluttamassa meitä. Olikin todella hyvä, koska sain taas lisää opetusta metsässä tehtävää ilmaisua varten. Opin myös toisten koirien suorituksista paljon, koska Ilona kommentoi paljon suorituksia ja opasti jatkoon. Toivottavasti suurin osa jää myös mieleen.

Mai otettiin metsään ensimmäisenä, koska se on tupannut latautumaan liikaakin autossa odotellessaan. Reppuani tonkiessani huomasin sitten, että ne porot jäi sinne tiskipöydälle. Onneksi repusta löytyi vakiokalustona oleva leluarsenaali, ettei pikkuinen ihan palkatta jää. Maille tehtiin neljä ilmaisua, joista kolme onnistui. Yksi epäonnistui (kolmas ilmaisu), koska Mai tuli takaisin keskilinjalle samaa reittiä kuin oli mennytkin. Perässäni kulkeva ihmisjono (aika hajallaan) sekoitti sen ja rulla tippui. Maalimies nousi ja palasi keskilinjalle. Maalimiehet olivat harjoituksissa noin 20-30 metrissä ja minä liikuin keskilinjalla noin 15-20 metriä.

OPIT: Minun pitää liikkua reippaasti keskilinjaa eteenpäin Main lähetettyäni. Main otettua rullan maalimieheltä otan katsekontaktin koiraan hitaasti samalla liikkuen ja sitten nopeuttaa taas vauhtia. Vahvistan tuo-käskyllä rullan tuontia koiran ollessa noin 4-5 metrin päässä minusta ja hidastan vauhtia. Pysähdyn vasta kun Mai on vieressäni. Turha tollottelu saa jäädä. Kahdella ensimmäisellä kerralla nimittäin käännyin liian aikaisin, mikä aiheutti sen, että Mai jäi vähän kauemmaksi minusta. Kolmas, epäonnistunut ilmaisu, johtui siitä, että en liikkunut tarpeeksi reippaasti eteenpäin enkä katsonut, että koira on tietoinen sijainnistani. Neljäs ilmaisu taisi mennä aika nappiin.

Päätin myös, että tästä lähtien annan maalimiehille leluja ja ruokaa. Mai tykkää leikkimisestä, mutta se lisää höseltämistä, joten osa palkkauksista tulee tapahtumaan ruoalla jatkossakin. Lopuksihan sillä on ollut aina lelupalkkaus.