Tiistaina meiltä jäi taas valitettavasti ylitöideni vuoksi hakutreenit väliin. Tulin illalla kahdeksan aikaan kotiin enkä jaksanut käyttää koiria kuin pikkulenkillä, Juha oli käyttänyt jonkummoisella lenkillä päivällä. Varsinkin Mai ja Pinja yrittivät ilmaista olevansa laiminlyötyjä, joten päätin ottaa keskiviikkona kaikki mukaan agilityhallille.

Kävimme ensin lenkin metsässä ja menin sitten hallille. Mai ja Jedi saivat jäädä autoon odottamaan siksi aikaan kun koulutin, koska Mai on liian äänekäs katselija ja Jedin kanssa pitää varoa, että muut eivät mene sen viereen. Pinja puolestaan kilttinä tyttönä sai osallistua radan rakennukseen ja katsella toisten harjoituksia. Radan rakennuksen aikana Pinjuli kävi vain moikkailemassa ihmisiä ja kurluttamalla yritti ilmaista ikävästä autokyydistään. Harjoitusten aikana se katseli aivan hiljaa pöydän päältä toisten suorituksia. Pinja on vaan niin kultainen.

Kasvatimme vähän valmiiksi aloitettua rataa ja menin lämmittelemään koirat. Ryhmässämme oli paikalla vain minun lisäkseni kaksi muuta, joten pystyin tekemään radan kaikkien kanssa. Jedi sai olla ensimmäinen koiristani, koska virallisestihan se on Jedin treenivuoro, ja onhan se muutenkin kyllä lauman arvoasteikolla ensimmäinen. Toisena pääsi Mai ja viimeisenä Pinja, koska Pinjan kanssa rata kannattaa mennä vain kerran.

1244138180_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Viime lauantain kisoissa (Stadi Games) tuomarinsihteerinä ollessani katselin, miten Niina-Liina Linna vekitti tiukkan käännöksen ja otin kerrankin jotain kertaheitolla opikseni. Jedihän on toisinaan hyvinkin vaikea käännettävä, mutta vekittämällä Niina-Liinan tyyliin sain sen kääntymään todella tiukasti hypyltä 4 välistävetoon ja hypylle 5.  Keinulta putkelle mennessä olin radan sisäpuolella ja yritin harjoitella itsenäistä etenemistä eteen-käskyllä putkelle (välissä oleva hyppy aiheutta sen, että minä en mene ihan suoraan). Jedi piti  työntää putkeen toisin kuin Mai, joka irtosi sinne hyvin keinulta asti ja minä pääsin oikaisemaan suoraan kepeille. Radalla osa hypyistä oli 65 cm korkeudessa, mutta ne eivät olleet ongelma Maillekaan. Hyppyä 2 piti kuitenkin madaltaa, koska ohjasin sille keinun puolelta eikä Mai saanut tarpeeksi aikaa hypyn arvioimiseen. Se kun oikaisi hypylle suoraan siivekettä nuollen. Jedin ja Main kanssa pääsin irrottautumaan hyvin muurin lähettyville, joten ohjasin sen vastaisella kädellä vetämällä radan sisäpuolelta ja heitin samalla kädella putkeen 13. Hypyillä 14-18 käytin eteen-käskyä ja J ja M irtosivat molemmat hyvin maalissa olevan palkan luokse.

Pinja pääsi tekemään myös radan. Pinja on tehnyt agilityradan viimeksi viime syksynä. Silloin se ei ollut kovin innokas, joten en ole sitä agilityesteillä "kiusannut" sen koommin. Nyt ajattelin kuitenkin kokeilla, miten menee. Laskimme rimat 45 cm korkeuteen, jotta Pinjalla olisi mahd. kivaa. Sehän meni oikein mukavasti ja Pinjaksi oikein hyvällä innollakin. Näyttää myös tähän lajiin pätevän sama sääntö kuin pyöräilyyn eli kerran opittu jää muistiin. Pujottelukin meni täysin oikein ja Pinjahan pujottelee nopeammin kuin Jedi. Lopuksi tein vielä muutaman toiston esteillä 3-5. Pinja ei yleensä kestä toitoja, mutta jauhelihapihvi tuntui piristävän.

Näistä treeneistä jäi todella hyvä mieli. Kaikilla meni rata hyvin, ja varsinkin Pinjan innostuminen piristi. Kaikki ne on vaan niin kultaisia.