Lähdin ajelemaan hyvissä ajoin Janakkalaa kohden, koska minun piti toimittaa matkalla äitini nymffi uudelle omistajalleen. Linnulta kuoli kaveri noin kuukausi sitten, minkä jälkeen se on kovasti kaipaillut kaveria. Äitini on päättänyt lopettaa noin 40 vuotta kestäneen lintuharrastuksensa, joten linnulle piti löytää uusi koti. Nyt tipunen pääsi kotiin, jossa se saa kaksi uutta lajitoveriaan kaverikseen.

Menimme kisapaikalle noin tuntia ennen kilpailun alkamista. Ajattelin, että ehdinpähän viritellä Main hyvin ennen koetta. Koepaikalla kuitenkin selvisi, että kisat olivat reilusti myöhässä. Järjestävä yhdistys oli laatinut alunperin väljemmän aikataulun, mutta tuomari oli kuulemma tiivistänyt sitä. Kuitenkin tuomarityöskentely kesti kauan, koska mukana oli harjoitteleva tuomari. Tuomarit keskustelivat jokaisen liikkeen välillä ja ylituomari vielä antoi ainakin avoimenluokan koirakoille pitkät palautteet.

Kisapaikalle mennessäni avoinluokka oli juuri aloittelemassa. Ajattelin vielä siinä vaiheessa, että luokassa (10 koiraa) ei kestä kauaa. Menin lämmittelemään koirani. Kertasin kaikki liikkeet nopeati läpi, ja ne menivät oikein mallikkaasti. Lopuksi tein kapean 50 metriä syvän esineruudun, johon laitoin kaksi työkaverilta saamaani pientä pehmolelua. Toinen esine oli noin 48 metrissä ja toinen noin 45 metrissä. Esineet löytyivät nopeasti ja Mai oli onnessaan. Leikimme vähän ja Mai sai mennä autoon odottelemaan vuoroaan.

Avoimessa luokassa kuitenkin kesti kauan. Kisapaikalla oli painostavan kuumaa, vaikka olikin pilvistä ja vieno tuulenvire kävi koko ajan. Itse oli aivan läkähdyksissä kun olin pukeutunut viileän kelin mukaisesti pitkähihaiseen. En viitsinyt Maita liikutella kovin paljoa, jottei se raukka ihan läkähtyisi.

Luokkamme alkoi kaksi tuntia myöhässä. Siinä vaiheessa pilvet olivat väistyneet ja aurinko porotti, ilmasta oli tullut todella läkähdyttävä. Virittelin Maita vähän lisää ennen paikalla makuuta ja huomasin sen olevan ihan ventti, vaikka pidinkin sitä varjossa. Myös ennen yksilöliikkeitä virittelin koiraa. Ennen suorituksiaan Mai oli hermostunut odotuksesta ja samalla ihan väsyksissä. Ilman laatu vaikutti selvästi Main suorituksiin. Minä en onneksi kuitenkaan jännittänyt tällä kertaa niin paljon kuin aiemmissa suorituksissa, ja Maillekin on selvinnyt, mitä näissä kokeissa siltä vaaditaan. Toisaalta nämä lähekkäiset kokeet ovat tehneet hyvää meille molemmille.

Tuorina kokeessa oli Riitta Räsänen ja hänellä oli kuulemma tiukka linja, ehkä siihen vaikutti myös tuomariharjoittelija.

Luoksepäästävyys: 10

Paikalla makaaminen: 8 Kaksoiskäsky maahanmenovaiheessa.

Seuraaminen kytkettynä: 7,5 Nopea pysähtymiseni aiheutti sen, että Mai ei tiennyt tulevasta, hämmentyi ja loppumatkan seuraaminen väljentyi.

Seuraaminen taluttimetta: 8 Parempaa kuin taluttimessa, mutta hieman velttoa.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 8,5 Pysähtyi käskystä, mutta maahanmeno oli kuulemma vähän hidas.

Luoksetulo: 9 Mai teki taas uuden kisaversionsa luoksetulossa ja kiersi takaani sivulle. Nyt se oli kuitenkin nopea ja tiivis, mutta voisi olla vielä nopeampi.

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 7 Kaksoiskäsky. Tässä vaiheessa näkyi aivan selvästi Main totaalinen väsyminen kuumuudesta.

Estehyppy: 7 Hypyn jälkeen Maita rupesi kiinnostamaan sihteerikopin vieressä oleva "sählinki". Hyppy tapahtui juuri siihen suuntaan, josta juuri oli tulossa seuraava koira sisään, eikä se pysähtynyt ensimmäisestä käskystä.

Kokonaisvaikutus: 8 Ihan hyvin väsähtäneeltä koiralta. Yleensä minun pitää kehua hyvin hilitysti, että Mai ei rupea rieukkumaan, mutta nyt kova innostaminen sai vain vähän Maita innostumaan. Pikkuinen yritti kaikkensa, ei edes jaksanut leikkiä kokeen jälkeen.

Kokonaispisteet: 161, 1. palkinto, jaettu 3. sija

Olin melko tyytyväinen kokeeseen, koska kuumuus ja pitkä odottelu (3 h) oli paljolti syynä virheisiin. Onneksi ensi tiistain koe alkaa klo 19 ja silloin tuskin on kovin paahteista. Ehkä silloin menee hitusen paremmin. Huomenna ja maanantaina teemme jkv hauskaa tokoilua ja jätämme maanantain agilitytreenit väliin. Josko vaikka vähän auttaisi kun kyllä toi Maikkis tuntuu liikkeet kuitenkin osaavan.