Meillä oli Main kanssa eilen pitkästä aikaa (kahtena edellisenä kertana ollut joku koe) hakutreenit.

Mai otettiin esimmäisenä metsään, jotta se ei ehtisi virittäytymään liiaksi. Teimme sille neljä ilmaisuharjoitusta suhteellisen lyhyeltä matkalta (noin 20 m?) niin, että Mai näki kaikki maalimiehet ennen lähetystä. Tällä kertaa uutena asiana oli rullien vaihtuminen. Aikaisemmat rullamme ovat norskirullan rullaa muistuttavia oransseja kapeahkoja letkunpätkiä. Ne kuitenkin valuvat varsinkin kuumalla herkästi Main suusta ja se joutuu niitä korjailemaan. Nyt hommasin sille pulleita kangaspötköjä, koska niitä on helpompi pitää suussa.

Uudet rullat tulivat reilu viikko sitten. Avasin paketin ja otin yhden rullan esille koirien katsellessa toimistusta kiinnostuneena. Näytin rullaa nopeasti uteliaille kun Mai nosti ärinän Pinjalle. Se kun on tuppaa vahtimaan omia tavaroitaan. Lelut ovat yhteisomaisuutta sulassa sovussa, mutta nämä pötkylät Mai tulkitsi heti omikseen.

Nyt metsässä nämä rullat olivat ensimmäistä kertaa käytössä ilmaisuvälineinä. Minulla oli tarkoitus harjoitella asiaa ennakolta, mutta se näemmä jäikin tekemättä. Mai oli ottanut ensimmäisen rullan maalimiehellä hyvin varovasti. Minua lähestyessään se laski rullan pari kertaa maahan, mutta toi lopulta. Seuraavilla kolmella kerralla rulla pysyi irrotukseen asti suussa. Itse yritin toimia kuvitellulla keskilinjalla kuten edellisissäkin treeneissä. Ensimmäisillä kolmella kerralla Mai ei lähtenyt niin hyvin tekemään kolmiota, mutta viimeisestä ilmaisusta tuli täydellinen. Palkkana oli lihapullaa kaikilla maalimiehillä, koska oli kovin kuuma ja nameilla on myös rauhoittava vaikutus, että pysyy paketti kasassa loppuun asti.