Viime torstaina Mai pääsi pitkästä aikaa agilitaamaankin emännän silmien parannuttua juoksukuntoon. Nyt yritän tehdä mahd. paljon rataa, jotta kisaradat onnistuisivat sitten paremmin, rimat kun välillä tuppaavat tippumaan minun juostessani (Mai rupeaa hyppimään hutiloiden). Yritän nyt, että radoille tulisi ainakin irtoamista sivusuunnassa, suoria pätkiä, tiukkoja käännöksiä hypyillä ja maksikokoinen okseri. Olen myös yrittänyt saada mukaan hankalampia keppikulmia.

Lauantaina agiliitämään pääsi koko karvaturriporukka. Rata oli suurelta osin III-luokan tasoinen, mutta oli siellä kivoja juoksuosuuksiakin, jonne piti tietysti laittaa se täydessä mitassa oleva okserikin. Muutaman kerran kertauksen jälkeen Maikin rupesi tekemään kunnon hypyn okserille, se kun tuppaa tiputtelemaan rimoja hätäillessään. Jedi oli onnellinen, sillä kun on ollut tässä kesätaukoa agilitysta ihan tarkoituksella kun sille ei tule niitä juoksutaukojakaan. Tunnin kuuman agilitysession jälkeen vein vielä koirat uimaan. Hiekkakuopilla oli ihanan viileä vesi, jossa oli kiva uiskennelle puolisen tuntia.

Tiistaina Mai pääsi kunnolla hakutreeneihin, viime viikollahan emäntä sössi treenit hukkaamalla autonavaimet. Nyt teimme ilmaisutreeniä pidemmällä matkalla (30 m) kun metsä oli aika avointa. Ensimmäisen rullanirroituksen minä tunaroin sanomalla irti ennen kuin minulla oli kunnon otetta rullasta. Kolme seuraavaa meni muuten hyvin, mutta Mai tuli maalimieheltä takaisin suunnilleen samaa reittiä kuin oli mennytkin eli kolmiota ei syntynyt. Viidennellä kerralla Mai väsähti, toi rullan lähelleni ja kävi maahan samalla tiputtaen rullan. Toihan se sen minulle lopulta ja pääsi näytölle ja sai loppupalkan. Jännää, että se niin kovasti väsähti kun ilmakaan ei ollut kovin kuuma ja se sai juodakin matkalla. Treenistä kuitenkin viisastuneena, me teemme vähän aikaa pitkänmatkan ilmaisuja pellolla ja metsässä niin lyhyellä matkalla, että Mai näkee minut koko ajan hyvin. Minun täytyy myös paremmin tarkkailla metsää esim. kaatuneiden puiden osalta.