Tällä viikolla Mailla oli omissa virallisissa treeneissään kontaktiharjoituksen lisäksi tiukkoja käännöksiä ja pituudelle itsenäisesti irtoamista. Mai menee kontaktit kyllä alas asti, mutta pysähtyminen ja/tai siellä pysyminen on vähän hintsua.

Laiskuuden iskiessä käytin samaa harjoitusta keskiviikkona koulutusryhmälleni ja Jedin ryhmälle. Kontaktiharjoituksessa harjoiteltiin siis kaikkia kolmea kontaktiestettä ja sitä, että ilmoitetaan koiralle ennen putkeen menoa mahdollinen putken jälkeinen kääntyminen tai suoraan eteneminen. Mai osaa "putkineuvot", mutta on Jedikin jo päässyt jyvälle. Vanhalla (jonka kanssa on jo törppöilty niin monta vuotta) on vähän vaikeampaa omaksua uusia asioita kuin nuorella, uran alumetreillä olevalla. Jedi aloitti kontaktiesteillä juoksukontaktien harjoittelun. Oli se raukka vähän ihmeissään uudesta muutoksesta. Aluksi se pysähtyi alastulolle houkuttelustani huolimatta, mutta taisi se useamman toiston jälkeen päästä vähän jyvälle tästä uudesta menettelytavasta. Mun täytyy nyt aluksi vaan näyttää sille ohjauksella selkeästi, mitä tehdään.

Mai sai myös lisäharjoittelua samoilla radoilla kuin maanantainakin, mutta eihän se mitään haitannut, vaikka se muistikin harjoitukset hyvin. Maille laitettiin sen näkemättä lätkät nakkeineen alatulojen alle, joten pysähtymiset toteutuivat, vaikkakin se meinasi erittäin herkästi lähteä heti nakit syötyään matkaa jatkamaan. Toisen radanpätkän harjoituksetkin onnistuivat tällä kertaa paremmin kuin varsinaisissa treeneissä. Nyt pitää vaan toivoa parasta lauantain kisoissa, että Maikkis pysähtyisi niille hitskin kontakteille.