Sunnuntaina agilitaamaan pääsi puolestaan Jedi. Vähän jännitti, että miten käy kun sille on pysäytys kontaktit muutettu juoksukontakteiksi vasta kaksi viikkoa aikaisemmin. En olisi sitä vielä näihin kisoihin ilmottanutkaan, jos olisin muutoksesta tiennyt, mutta olin ehtinyt  jo ilmottautua aikaisemmin ja kontakteille oli pakko tehdä jotain.

Ensimmäinen rata oli agilityrata, missä Jedi tähtäsi puomilla ja A-esteellä kontaktipinnan ylittävän loikan alkamaan juuri ennen kontaktipinnan alkua. Niistä siis virheet. Sen jälkeen minua kävi suututtamaan, joten ohjaus oli todella huonoa ja hutiloivaa, mistä syystä lopullinen tulos oli hylätty. Olihan se ihan ymmärrettävää, että kontaktivirheet tulivat, koska Jedi on niillä vielä epävarma enkä älynnyt muistulella etukäteen taskussa mahdollisesti olevista lihapullista.

Ennen toista rataa leikittiin vähän lihapullilla, mikä auttoikin toisen radan kontaktiesteiden suoritusta. Niillä Jedi tekikin sitten juoksukontaktit niin, että juoksi alas asti. Luulin rataa tehdessäni, että meille oli tullut jokin virhe, mutta tulos olikin ratavirheetön eli 0. Hymy Ihanneaika alittui vähän yli kuudella sekunnilla, ja sijoituksemme oli muistaakseni kuudes.

Kolmas rata oli hyppyrata, millä Jedi teki päivän toisen 0-ratansa (sijoitus 10.). Näin saimme kerättyä SM-kisoihin pääsyyn vaadittavan tuplanollan eli 0-tulos kahdelta peräkkäiseltä radalta. HYVÄ JEDI!

Lohjan kisakenttä oli mitä ihanteellisimmassa paikassa kesäkisoja ajatellen. Kenttä oli pohjaltaan kova hiekkakenttä, missä oli hyvä ohjaajankin juosta. Ja parasta kisapaikassa oli se, että aivan vieressä oli järvi, jonne oli hyvä viedä koirat vilvoittelemaan ratojen välissä. Uinti toimi samalla palkkana varsinkin edellisenä päivänä kisanneelle Maille. Mikä olisikaan Ipanan mielestä mukavampaa kuin uikkarointi agilityratojen välissä "Nipsu-pallon" kanssa.