Olin tänään Main kanssa alokasluokan tokokokeessa Helsingissä Konalassa agilityhallissamme. Vähän taas jännitti, että miten se toko sujuukaan agilityhallissa, jossa Mai tuppaa aika tavalla kuumentumaan, mutta hyvinhän se meni. Tämä oli ensimmäinen toko-kisa, jossa Mai ei piipannut oikeastaan ollenkaan ennen koetta. Hetken aikaa se ihmetteli touhua ja rauhoittui sitten käskyn alle. Minua kyllä jännitti niin, että jalat tärisi paikallamakuun aikana, mutta onneksi se ei juurikaan koiraan vaikuttanut.

Yhteispistemäärä oli 172,5 pistettä, mikä oli siis kolmas 1-tuloksemme, ja sitten Mai sai koulutustunnuksen TK1.

Luoksepäästävyys: 10 Hymy

Paikalla makaaminen: 9 (Mai siirtyi lonkalle jonkin ajan kuluttua, tästä pisteen lasku, mutta muuten täydellinen suoritus huomioiden, että ohjaajaa jännitti ihan kamalasti.)

Seuraaminen kytkettynä: 7 (Mai edisti jkv, mikä johtui varmastikin koetilanteesta. Harjoitellessa seuraaminen on ollut nykyään paljon parempaa kuin ennen. Perusasennot olivat myös vinot edistämisestä johtuen.)

Seuraaminen taluttimetta: 8 (Parempaa seuraamista kuin edellä, Mai lämpenee seuraamiseen pikkuhiljaa. Huomauttaisin vielä, että täyskännökset ovat vaihtuneet edellisistä kerroista vaikeammiksi eikä niitä loppujen lopuksi ole paljon harjoiteltu.)

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 10 Hymy

Luoksetulo: 8,5 (Tämäkin on suoritustavaltaan muuttunut aiemmasta. Ennen Mai tuli tokokokeessa suoraan sivulle, kun nyt se tulee eri käskyllä eteen ja siitä sivulle. Olen harjoitellut tätä aina "tissikumilla", jolloin se on näkyvillä tai koulutusliivin alla, ja Mai on välillä hieman tökkäissyt minua, mutta ei tällä kertaa. Sivulle tuloa luoksetulosta emme ole harjoitelleet suoraan vaan aivan erikseen. Nyt ne oli yhdistettynä, ja sivulle tulo oli vino. Olen siis tyytyväinen tähän.)

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 8,5 (En tiedä, mistä 1,5 pistettä tippui, mutta epäilen Main ottaneen pari askelta ennen pysähtymistä, koska muuten se oli mielestäni täydellinen. On myös mahdollista, että olen antanut jonkun tahattoman vartaloavun, mutta en ainakaan itse huomannut.)

Estehyppy: 10 Hymy (Mai oli päässyt tässä välillä jo unohtamaan tokohypyn suoritustavan. Torstaina ja vielä eilenkin jouduin näyttämään sen aivan kädestä pitäen kunnes se lopulta onnistui oikein. Nyt Mai meni suorittamaan hypyn jo ennen liikkeen aloitusta, joten ymmärsin, että liike meni nollille. Saimme kuitenkin suorittaa liikkeen, ja siitä pisteet 10. Tämä itsenäinen innokkuus ilmeisesti vaikutti kuitenkin kokonaisvaikutukseen.)

Kokonaisvaikutus: 8

Kokonaistuloksissa alokasluokassa olimme sijalla 2. Kaikkiaan kisassa oli muistaakseni 33 kilpailijaa. Mai sai palkinnoksi pyyhkeen (Jedikin sai viime viikonloppuna pyyhkeen agikisoista), emännälle suklaalevyn sekä itselleen ja kavereille (Jedille ja Pinjalle) siankorvat.

Nyt voimmekin sitten hyvillä mielin jatkaa harjoittelemista alokasluokkaa ja käyttäytymiskoetta silmällä pitäen. Seuraamista olenkin saanut jo parennettua palkkaamalla taaksepäin lelulla kontaktin ollessa hyvä, ja tätä aion jatkaa tästäkin eteenpäin. BH-koetta varten harjoittelemme liikkeestä istumista, tokon avointaluokkaa ajatellen kotioloissa aloitettujen kaukokäskyjen harjoittelua viedään eteenpäin ja noutokapula kaivetaan taas kaapista. Noudot sujuivat jo aiemmin todella hyvin, mutta niissä on ollut pitkä tauko, mutta eiköhän se pohjatyö ole kuitenkin kannattanut. Noudon kanssa en ole viitsinyt hätäillä, se kun on tottiksessa todella arvokas liike. Luoksetulon pysäytystä en harjoittele ennen kuin BH-koe on suoritettu. Ehkä teen sen myös toisella luoksetulokäskyllä, mutta siitä asiassa pitää konsultoida viisaampia.