Viikko sitten huomasin, että Border Agility Teamin kisoihin ehtii vielä ilmoittautua, joten eikun ilmoittautumaan kun kisat on vielä lähellä kotia. Maillekaan ei odotettua juoksua tunnu kuuluvan, joten ilmoitin senkin. Kisoissa olisi siis yksi startti I- ja II-luokille sekä kaksi starttia III-luokille.

Kisat alkoivat maxi-1 -luokan agilityradalla, ja tuomarina oli Esa Muotka. Mailla oli radalla yksi läheltä piti tilanne, mutta muuten olen tyytyväinen rataan. Mai teki siis toisen 0-ratansa  ja suoritusajalla irtosi ensimmäinen sija. Tällä kertaa ei voi ainakaan valitella (ei ole kyllä muutenkaan tapanani), että palkinnot eivät olisi olleet riittävät. Tavaraa (remmi, flexi, lelu, kaunotar ja kulkuri ruokasäiliö, heijastinliivi, ruokakuppi), ruokaa sekä makupaloja koiralle ja ohjaajalle oli erittäin runsaasti. Nyt voi hyvillä mielin jäädä odottelemaan juoksua ja pitää vähän kisataukoa Main kanssa. Kisaamista jatkamme taas juoksun jälkeen, pääsimmehän talvikaudeksi koulutusryhmään, jossa kuulemma "tehdään huipputason III-luokan koiria".

I-luokan jälkeen oli molemmat III-luokan radat. Ensimmäisenä oli agilityrata, jossa myöskin tuomarina toimi Esa Muotka. Jedi otti kontaktivirheen puomin alastulolta. Tämä oli oikeastaan tiedossa, koska emme ole vielä riittävästi harjoitelleen juoksukontakteja. Ilmoitin tämän tiedostaen koiran kisoihin kuitenkin, koska tiedän sen nauttivan kisoissa käynneistä. Sitä paitsi, A-esteen ja keinun Jedi suoritti niin kuin tällä hetkellä on tarkoituskin. Kokonaisuudessaan olin rataan oikein tyytyväinen niin kuin oli Jedikin. Rata oli sujuva kaikin puolin. Toinen rata oil hyppyrata. Tällä radalla tuomarina toimi Rauno Virta. Radalta Jedi sai kieltovirheen pyörähdettyään pikaisesti ennen yhtä hyppyä. Se oli oikeastaan minun syyni, koska minun olisi vain pitänyt olla hiljaa kun kerran olin jäljessä. Tälle radalle tuli jkv ylimääräistä kurvia, mutta muuten olen tyytyväinen. Molemmilta radoilta Jedille siis tulos 5 ja aikakin alittui ihan mukavasti. Kyllä oli taas kiva tehdä "pappa" onnelliseksi.

Pinja pääsi myös tällä kertaa mukaan kisoihin, vaikkakin vain kannustusjoukkoihin. Matka oli niin lyhyt, ja meillä meni siellä noin työpäivän verran aikaa. Pinjahan oleilee pysähdyksissä olevassa autossa ihan mielellään, mutta liikkeessä auto on jotain aivan kamalaa Pinjan mielestä. Pinja pääsi tervehtimään ihmisiä ja koiria sekä agilitaamaan lämmittelyesteillä ja kävelemään vähän joka välissä metsään Main ja Jedin kanssa. Sillä tuntui olevaan oikein mukavaa. Pinja näki myös viime kesän aussieleiriltä tutun Mikin, jonka kanssa sillä oli silloin aika tavalla flirttiä. Viehätysvoimaa oli tytöllä näemmä vielä tallella.