Mai juoksi tänään Helsingissä ensimmäiset agilityn 2-luokan kisansa. Olin ilmoittanut sen 1-luokkaan, joten olimme ensimmäisiä lähtijöitä, mikä ei ole minulle se ihan mieleisin paikka, mutta onpahan omalta osalta rata nopeasti ohi.

Pakkasta oli paljon (asteista ei tarkkaa tietoa), mutta auton ollessa huollossa vieläkin, kävelin kisoihin kun ne pidettiin kotihallillamme. 50 min reipas kävely oli kyllä kovalla pakkasella hyvä lämmittely ja jäähdyttelykin. Kisat olivat vielä sopivasti etuajassa, joten meidän ei tarvinnut juurikaan odotella rataantutustumista eikä lähtöä. Ehdin juuri ilmoittautua, riisuutua toppapanssaristani ja heti vaan radalle. Main vireyden kannnalta se ei ehkä ollut kuitenkaan ihan hyvä, koska rauhoittumiselle ei jäänyt mitään aikaa. Tuomarina molemmilla radoilla toimi Marjo Heino.

Ensimmäinen rata oli hyppyrata (B-rata). Jo rataantutustumisessa tiesin, että radasta ei voi seurata hyvää. Treeneissämme on ollut paljon 3-luokan tasoisia mutkaisia ratoja, ja tässä radassa oli suoria, joissa minulla tulee kiire, ja rimat vielä 60 cm korkeudessa. Ja niinhän siinä kävikin. Hätäilyni seurauksena kolme rimaa tuli alas, mitä piti tietysti alkaa miettimään kesken ohjauksen, mistä aiheutui omat ongelmansa kieltojen merkeissä. Lopulta Mai sai hylätyn kun kutsuin sen pois pujottelusta sen mentyä toisesta välistä sisään, jolloin Mai alkoikin pujottelemaan värään suuntaan.

Toinen rata oli agilityrata (A-rata), missä oli vähän enemmän mutkaa. Radalla tuli kaksi rimaa alas. Tilanteita mietittyäni ensimmäinen tippunut rima tuli alas ryysäilyni vuoksi ja toiseksi viimeisen hypyn rima tippui, koska huitaisin hypyn huolimattomasti. Minulle on sanottu tästä pahasta tavastani, mutta vahinkojahan sattuu. Kokonaisuudessaan olin hyvin tyytyväinen rataan. Adrenaliini virtasi, kontaktit olivat hyviä ja koira teki niin kuin ohjasin. Tulos siis 10, ja luokan nopein aika. Tuloksia voi tarkastella osoitteesta http://www.hskh.net/Agility/Kisat20100124/tulos20100124.html