Meillä on HAU:ssa vuoden vaihteessa kolmen viikon tauko, jotta kouluttajat saavat keskittyä pyhien viettoon rauhassa. Tänä vuonna tänä aikana oli sen verran paljon pakkasta, että en viitsinyt käydä itsenäisestikään treenaamassa. Keskiviikkona oli Jedin treenit, mitkä loppuivat Jedin osalta hyvin lyhyeen. Se säikähti ennen taukoa kolme kertaa hallilla. Se kun ollut aina se paikka, missä on turvallista, vaikka kuuluisikin paukkeita, mutta nyt siellä pelottaa pienimmästäkin kolinasta. Ja, eihän treenaamisesta tule mitään, kun fiilis ei ole innostunut ja hauska. Uskon, että saan korjattua asian käymällä hallilla jonkun kerran pitämässä hauskaa, kun siellä ei ole juuri muita, mutta näin talvikaudella se on vähän hankalaa. Mai saakin tuurata Jediä siihen asti, että Jedi voi osallistua omiin treeneihinsä. Jedillähän ei ole ryhmäpaikkaa enää kesäkaudella.

Mai pääsi omiin treeneihinsä torstaina. Tauon jälkeen intoa oli aivan kamalasti, ja sehän näkyy ensimmäisellä rimalla. Mai ei olis millään malttanut hypätä kunnolla ensimmäistä hyppyä kun puomi odotti kutsuvasti suoraan edessä. Meillä oli haasteellinen kolmosluokan kisaradoista koottu rata, mutta hyvinhän se lopulta meni. Harjoittelimme ensin puolikkaita ratoja niin, että toista puolta teki samaan aikaan toinen, ja sitten vaihdot. Puolikkaat menivät paremmin kuin koko rata, mikä jontui täysin ohjaajan päästä. Kaiken kaikkiaan olin erittäin ylpeä Maista. Se on parempi kuin muistinkaan, ja minulla oli ohjaukset suunnilleen ajallaan, vaikka rata olikin vauhdikas.

Palveluskoirakerhomme (HVK) järjestää vuosittain koiravetoja lapsille PetExpo-tapahtumaan. Tämä on yhdistyksen kannalta tärkeä tapahtuma, koska sieltä saadaan tuloja yhdistyksen toiminnan pyörittämiseen. Jälleen tuli viestiä, että osallistuja tähän tapahtumaan kaivataan, ja haluankin kantaa korteni kekoon, mutta Mai ei voi tässä auttaa. Sitten tajusin, että voihan Jedi osallistua, vaikka ei ole sitä ikinä tehnytkään. Sille tekisi hyvää saada jotain muuta puuhaa, ja uskon vetohommien sopivan sille hyvin: Jedi saisi kuluttaa virtaansa enkä usko vetorensseleiden häiritsevän sitä. Jedille on aina ollut täysin yhdentekevää, mitä siihen ripustetaan. Ilmoittauduin siis vetohommiin mukaan, ja nyt meillä on sovittuna harjoitusvedot parin viikon päähän. Kivaa, taas pääsee kokeilemaan jotain uutta, mistä koirakin luultavimmin pitää.