Olin tänä aamuna Main kanssa Kirkkonummella yrittämässä viimeistä puuttuvaa 0-rataa I-luokasta. Tuomarina toimi Mia Laamanen.

Ensimmäinen kisa oli B-kisa. Tämä oli perinteinen I-luokan agilityrata, mutta virheettömästi se ei meiltä mennyt. Mai tiputti yhden aidan riman takajaloillaan kääntyessään riman päällä. Tästä siis ensimmäinen virhe (5 virhepististettä). Toinen ja kolmas virhe olivat kieltoja kepeiltä. Kepeille tultiin suorassa kulmassa putkesta, mutta koska ohjaukseni ei ollut valmiina (vanha vikani) koiran tullessa putkesta, se ei huomannut keppejä, vaan meni tarkistamaan keppien numerokylttiä. Se täytyy tarkistaa kerran elämässä, ja se tuli mielestäni tehtyä ihan sopivassa kohden eli virheen jo tultua. Toinen kielto tuli siitä, että Mai meni keppien toiseen väliin kun lähetin sen sinne hassusti. Pyysin koiran pois pujottelusta ja otimme kepit kunnolla alusta alkaen ja loppu meni hyvin. Radalla olin erittäin ylpeä Main tekemistä kontaktiesteiden alastuloista. Pikku mussukka teki ne juuri niin kuin pitääkin, se oikein tähtäsi pysähdykseen alastulokontakteilla tehden esteen muuten täysillä. Agilitytaukomme jälkeen Mai on tehnyt kontaktit hienosti, ja näistä kisakontakteista olin erityisen tyytyväinen.

Toinen rata (A-kisa yllä) oli B-rata toiseen suuntaan. Itse olin radalla välillä myöhässä, koska varmistelin jotenkin liikaa. Tyttö teki kuitenkin hienoa "työtä" ja suoritti radan virheettömästi. Ja voi, miten hienot kontaktit. Saimme siis suunnitellusti viimeisen I-luokan nollaratamme toiselta radalta (kiire Korrien tokokurssille). Tulos siis 0, ensimmäinen sija, SERTI ja siirto II-luokaan.