Mai pääsi taas starttaamaan agilityssa. Tällä kertaa kävimme Hyvinkäällä juoksemassa kaksi Leena Rantamäki-Lahtisen tuomaroimaa rataa. Kisaolosuhteet olivat aivan luksusta: lämmin halli, paljon tilaa ja hyvä keinonurmipohja. Mai oli tapansa mukaan aivan täpinöissään, mikä valitettavasti esiintyy nykyään ongelmana lähdössä. Pinkeimmilleen viritetty "jousipyssy" ei kykene pysymään paikallaan. Ensin pitää hiipiä istuallaan ja sitten nousta seisomaan ja hiipiä muka huomaamattomasti. Toiselle radalle lähtiessämme palautin Main kerran takaisin lähtöpaikkaan, käskytin tiukasti, mutta ei auta. Vitkutellakaan kun ei enää voi kun radalle on lähdettävä noin 10 sekunnin sisällä tuomarin lähtöluvasta.

Molemmilla radoilla sai juosta, mutta sieltä löytyi tiukat kohtansakin. Ensimmäisellä radalla Mai kääntyi liian tiukasti yhdellä hypyllä ja tiputti riman, vaikka yritin ilmoittaa käännöksestä rauhallisesti hyvissä ajoin. No, minkäs teet kun koira oikoo aina kun vain mahdollista, siis muuallakin kuin agilityssa. Riman tippumista lukuunottamatta rata meni suunnitellusti, joten hyvä mieli jäi. Olin oikein tyytyväinen itseenikin kun pystyin unohtamaan virheen loppuradaksi. Tulos siis 5. Toisesta radasta valitettavasti jäi huono maku suuhun. Radalla tuli ensin kieltovirhe Main mentyä pujottelun toiseen väliin, koska en ehtinyt työtämään sitä tarpeeksi, ja lopulta hylätty, koska Mai hyppäsi yhden hypyn väärään suuntaan. Edelliset olivat kuitenkin jälleen lopulta minun vikojani, eivätkä ne olleet syynä pahaan mieleen. Ratahan meni sinänsä kuitenkin hyvin. Syy kiukkuun oli lähtöongelma. Lähdin nimittäin radalle asenteella: "Haista p...a koira!", eikä se tiedä hyvää. Olisi vaan pitänyt lähteä suoraan lähdöstä pois, mutta kun ei ollut tarpeeksi kanttia kun oli ratakin maksettu. Nyt kuitenkin lähdön hiippailuun tulee totaalinen loppu. Treeneissä olen kyllä vaatinut pysymisen, mutta olen antanut kuitenkin uuden mahdollisuuden heti Main parannettua tapansa. Tästä lähtien esteille pääsee vain silloin, kun pysyy alusta lähtien hyvin paikoillaan. Ei mitään korjailua. Mai on ennenkin korjannut toimintaansa kun on huomannut, että toiset pääsee sen sijasta kun ei käyttäydy.

Tuloksia voi katsastaa osoitteesta: http://www.ihah.net//index.php?option=com_content&task=view&id=258&Itemid=45

Meistä löytyy muuten muutamia kuvia aikaisemmista kisoistamme, kuvajana Jukka Pätynen: Kirkkonummi http://koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/2010-01-17+kkk/2010-01-17+kkk+maxi/ ja Helsinki http://koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/2010-01-24+hskh/2010-01-24+hskh+maxi2/

Kamalaa katsoa hetken otoksia omasta ohjauksestaan. Miten ihmeessä mulla aina joku sormi tököttää ja kädet on miten sattuu.  Onneksi koira antaa anteeksi, vaikkakin hätäily saa koirankin hätäilemään.