HAU:n eli Helsingin agilityurheilijat ry:n 15 vuotista taivalta juhlistettiin perinteisten pääsiäiskisojen aikaan. Juhlakisoihin pääsi osallistumaan pitkän kisatauon jälkeen Jedi, joka aloitti agilityuransa aika tarkkaan 9 vuotta sitten. Pääsiäinen oli silloinkin muistaakseni aivan huhtikuun alussa, minkä jälkeen alkeiskurssi alkoi. Siihen aikaan kerhollamme ei ollut vielä hallia vaan harjoittelimme läheisellä parkkipaikalla. Silloin ei siis treenattu talvisin.

"Pappa" pääsi siis kisaamaan. Ilmoitin sen kisoihin katsastettuani ensin treeneissä, että poika on vielä terässä. Kyllähän se alle kuukauden päästä koittava 10 vuoden ikä jo vähän näkyy, mutta agility on taas Jedistä kuitenkin kivaa. Jedillähän on ollut useamman kuukauden tauko, koska sitä alkoi pelottamaan kolinat hallilla. Nyt se on käynyt kaksi kertaa treeneissä ja ollut vanha oma itsensä. Treenikaveritkin sanoivat, että on kiva nähdä Jediä entisellään. Jedi on ollut kovin iloinen treenikavereidensakin näkemisestä, vaikka ei ole kaikista ennen välittänytkään.

Tuomarina kaikilla maxi 3 -luokan radoilla oli Johanna Wüthrich, jonka kaikki radat olivat kivan sujuvia ja aika helppoja. Ensimmäinen rata oli agilityrata, jossa Jedi teki nollaradan. Ihanneaika alittui vähän yli 2 sekunnilla, ja sijoituksemme oli 30/85. Toinen rata oli hyppyrata, missä tuli myöskin nollarata. Tällä radalla ihanneaikaan jäi väliä vaivaiset 0,98 sekuntia, mutta nolla mikä nolla . Sijoitu oli 39/90 Kolmas rata oli myöskin agilityrata. Rata meni kivasti vähän lentämällä, ja luulin, että nollarata tuli, mutta tulostaululla oli virheissä 10 ja yliaikaa 0,79 sekuntia. Virheet taisi tulla kontakteilta, koska niille en enää Jediä pysäytä. Minusta koira koski kaikille kontakteille, mutta se täytyy tarkistaa videolta. Yliaikaa tuli kuitenkin, joten ei se olisi ollut nollarata kuitenkaan.

Jedillä oli tosi kivaa . Se sai toisen tuplanollaan, joten nyt meiltä puuttuu SM-kisoja ajatellen kaksi agilitynollaa. Ihan hyvinhän se meni huomioon ottaen Jedin iän ja sen, että se ei ole juurikaan treenannut viimeaikoina. Kisannutkin se on viimeksi puolivuotta sitten. Meillä meni radoilla aikaa jkv hukkaan kun en kunnolla käskyttänyt käännöksiä. Taisi siis tulla nyt ohjattua Jediä niin kuis Maita ainakin käännöksissä .  Onneksi Anna-Leena videoi suorituksemme, jotta voin tehdä jälkiarvioinnit ulkopuolisen silmin.