Kivaa, että nyt olen saanut hyödynnettyä Main juoksuaikaa paremmin kuin aikaisemmin. Olemme siis tokoilleet. Korrien kurssilla tokointoni heräsi syvästä unestaan, mutta silloin tokoilua häiritsi suuret lumimassat joka paikassa sekä palkkausta häiritsevät pakkaset. Lisää intoa tottelevaisuusharjoitteluun sain toimittuani sihteerinä tokokokeessa. EVL:n suoritusten katsominen innosti erityisesti harjoittelemaan enemmän, paremmin ja monipuolisemmin. Lisäksi olemme käyneet nyt kahteen kertaan Virve Sormusen opissa.

Virven koulutuksessa olimme ensimmäistä kertaa kaksi viikkoa sitten. Silloin ongelmaliikkeiksi valitsin murheenkryynimme eli seuraamisen ja noudon. Virve huomasi erityisesti sen, että Mai ei käytä takapäätään kääntymisissä. Teimmekin sitten seuraamista paikallaan niin, että minä käännyin vain "postimerkissäni" ja Mai joutui tekemään työn. Virve naksutteli sivusta onnistuneet suoritukset ja minä palkkasin. Noutoon sain samankaltaisia neuvoja kuin Pekka Korrilta eli noudon vapautus leikkimiseen vähän sen jälkeen kun Mai on ottanut kapulan suuhunsa.

Koulutuksen jälkeisenä päivänä kokeilin sitten seuraamista samoin kuin koulutuksessa, ja tadaa. Mai tiesi mitä takapään pitää tehdä. Vasemmalle kääntyminen on nyt koirastakin kivaa. Seuraamisen pikkuharjoituksia olen sittemmin tehnyt lähes päivittäin kotona makuuhuoneen "tanssilattialla". Pikkuhiljaa otin mukaan sivuaskeleet oikealle ja vasemmalle sekä peruutuksen. Nyt nämä kaikki tuntuivat ja tuntuvat edelleen todelta helpoilta. Main piti vain keksiä takapään käyttö. Namit siis ovat kyllä vielä tiiviisti mukana.

Kotiharjoitteluiden lisäksi olen käynyt tekemässä muutamat ulkoharjoittelut. Jättävissä seisomaan pysähtyminen ja maahanmeno menevät hyvin, mutta niissä ilmenee kylläkin ennakointia toistojen jälkeen. Istuminen on valitettavasti vähäisen käytön vuoksi päässyt unohtumaan. Seuraamistanssi menee hyvin namikäden kanssa. Luoksetulon pysäytys vaatii miettimistä. Noudossa Mai menee nopeasti kapulalle, ottaa kapulan suht nopeasti, mutta tuonnin hitauden lisäämiseksi olen palkannut sen siitä.

Eilen meillä oli Virven toinen oppikerta. Hän sai todeta myös, että peppu seuraa hyvin ja sivuaskeleet sekä peruutus ovat alkuvaiheessa, mutta hyvällä mallilla. Virve nouvoi, että tekisin namikäden kanssa seuraamista vaihdellen: loivia kaaria, paikallaan kääntymisiä, seuraamisen aloittamista täyskäännöksellä sekä palkkauksen vaihtelua (kehu+nami, kehu, nami, naksu+nami). Noutoa en ottanut toiseksi aiheeksemme, koska se vaatii nyt lisää toistoja ennen lisäominaisuuksien tuontia, joten valitsin kaukokäskyt syyniin. Kaukojahan olen harjoitellut lähinnä kotona sohvalta käsin, mutta ne on nyt pattitilanteessa kun en pääse kauemmaksi tai Mai liikkuu liikaa. Nyt aloitimmekin sitten kaukojen harjoittelun takapalkalla. Mai oli aivan ihmeissään, mutta ehkä se siitä.

Eilen illalla ja tänään sitten jatkoimme intoa puhkuen omatoimiharjoitteluita. Tänään muistin jopa aloittaa harjoittelumme odottelun harjoittelulla. Mailla kun on vähänlaisesti malttia odotteluun, mikä ilmenee piippauksella ennen harjoittelua. Tokokokeissahan tämä on ollut erittäin raivostuttavaa, ja sitten on vielä koiran vire laskenut sopivasti suoritukseen. Nyt siis seuraamisia, ja vaihdellen muita liikkeitä. Seuraaminen tuntuu taas kivalta, koska Mai tarkkailee nyt toimiani aivan toisin kuin ennen. Jättävissä istuminen vaatii paljon lisäharjoittelua, ja sitähän on nyt sitten tehty. Lisäksi teimme toisena päivänä noutoa ja toisena tunnaria. Molempina päivinä teimme myös kaukoja takapalkalla. Mai on aivan ihmeissään takapalkasta, mutta se alkaa toimimaan vähitellen. Katsottuani satunnaista liikkumista aluksi sormien läpi (Virven neuvo) Mai on saanut huomattavasti lisää itsevarmuutta liikkeisiin minusta kauempana. Takapalkan tultua tutummaksi huomaan, että asennot suoristuvat.

Ja sitten vielä vähän neidin palkkauksesta. Taistelu on kivaa kuten myös lelujen vaihtaminen ja niiden kiinniotto heiton jälkeen. Mutta omaksi saadut lelut pitää vaan viedä kentän laidalle ja piilottaa lumeen. Nyt olen oppinut ottamaan toisen lelun mukaan, kun Main palkkaus rupesi kestämään turkasen kauan. Maista on todella hauskaa viedä lelu lumipenkkaan, tökkiä se lumen alle etutassuilla ja sitten etsiä se lumikasasta. Hassu tyttö.