Mai pääsi tänään starttaamaan kahdella agilityradalla Ojangolla, Vantaalla. Tuomarina meillä oli Anne Savioja, joka viime kisoissa ounasteli nopeaa nousuamme 3-luokkaan. Näihin kisoihin menimme, koska monissa kisoissa on agilityrata ja hyppyrata. Mailla on hyppyratakiintiö täynnä, joten niistä on turha maksaa. Borter Agility Team järjesti onneksemme kisat, joissa on kaksi agilityrataa 2-luokille.

Päivällä valmistuin kisaan koiran väsytyksellä. Lenkin aloitimme uintisessiolla, kävelimme vajaa kaksi tuntia helteisissä tunnelmissa ja lopetimme lenkin uintisessioon. Kotona Mai sai levätä pari tuntia ennen kisoihin lähtöä. Kisapaikalle ehdittyämme ilma oli vähän viilentynyt ja vettä alkoi ripsutella hiljalleen. Matkalla kyllä satoi aivan kaatamalla. Kisapaikka oli toisella puolella Vantaata kuin missä asumme. Lisäksi ukkonen jyrähteli starttiemme aikana varsinkin toisen ratamme aikana, mutta Mai ei onneksi lotkautakaan korvaansa jyrinöistä.

Radat olivat sellaisia, että pystyin tukemaan Maita potentiaalisissa riman tiputuskohdissa. Molemmissa radoissa oli haastetta ja tiukkoja käänteitä, mutta päätin vakaasti olla hätäilemättä. Jäin radalla muutamissa kohdissa tarkoituksella hidastelemaan tukien Maita ja lähettämään oikeaan suuntaan. Sainhan siten oikaistua omaa matkaanikin. Radat olivat oikeastaan toistensa peilikuvat, yksi putki mentiin vain toisin päin. Maltillisuus kannatti. Mai teki kaksi ratavirheetöntä rataa , ja voitti molemmat radat. Näin 2-luokan 0-ratakiintiömme täyttyi ja serti tuli . Jatkossa vaikutamme siten 3-luokassa. Tulokset voi katsoa täältä.

Nyt pidänkin taas jonkin aikaa taukoa agilitykisoista. Keskityn nyt Main hyppytekniikan parantamiseen ja rupean vasta heinä- tai elokuussa SM-nollien keräämisen. Rimakorkeus kuitenkin nousee 3-luokassa ja siellä en halua enää miettiä hyppyjen perään.