Helatorstaina menimme koko porukan voimin kannustamaan Jediä viimeiseen kisasuoritukseensa. Tai oikeastaan Mai ja Pinja saivat odotella autossa startin ajan, koska paikalla oli niin paljon kyitä, että kentän reunustoille ei viitsinyt koiraansa jättää. Yksi koira oli kuulemma aamusta lähtenyt teholle käärmeen hyökättyä naamalle. Lenkkeilimme siis lähinnä parkkipaikalla ja paikoissa, joissa kyyt ei pääse yllättämään.

Kisojen järjestäjä oli HVK ja kisat pidettiin Ojangossa, Vantaalla. Tuomarina oli Anne Savioja, joka tuomaroi myös ensimmäisen kisaratamme 16.11.2003. Aurinko paistoi kisapaikalla kirkkaalta taivaalta. Arvelin, että mitenhän poika jaksaa kun on vielä mahtiturkissaankin. Äkillinen lämpötilan kohoaminen tuntui nimittäin itsestäkin aika tukalalta. Rata oli kiva ja meillä oli hauskaa, vaikka Jedi päättikin omatoimisesti mennä puomia edeltävän hypyn toiseen suuntaan kuin tuomari oli tarkoittanut. Hällä väliä  ja rata reippaasti loppuun. Kuuluttaja onneksi kertoi aikamme, niitä kun ei merkitä hylättyihin tuloslappusiin. Aikamme oli 41 sekuntia ja ihanneaika alittui siten kahdella sekunnilla. Olin oikein tyytyväinen rataamme. Meillä oli nyt sitten viimeisen kerran hauskaa kisaradalla. Jedi on nimittäin aina nauttinut suuresti kisapaikan yleisöstä, mutta nyt on ikä tullut vastaan jatkoa ajatellen. Kiitos Jedi yhteisestä kisataipaleesta. Jedi on jo pitkään ollut ASB-lehden mukaan ainoa kilpaileva katalonianpaimenkoira agilityssa. Me teimme parhaamme ja yritimme molemmat kehittyä jatkuvasti. Jedi luovuttaa nyt katala-edustajan paikan nuoremmille. Harrastusta emme toki vielä lopeta, mutta Jedi taitaa siirtyä matalampiin esteisiin.

Ratasuorituksemme voi katsoa täältä. Ja tulokset täältä.

Yhden startin takia ei enää juuri viitsi vaivautua, joten Mai pääsi myös kisaamaan. Nyt rata meni erittäin hyvin yhtä rimaa lukuunottamatta. Ohjaukseni taisi olla turhan hätäistä huomioiden Main rimaongelman. Se on kyllä parantunut huomattavasti viimeaikaisten treeniemme ansiosta. Tuomari, Anne Saviojakin kehaisi Maita. Lupasi, että ei me kauaa kakkosissa olla. Katsotaan nyt .

Main ratasuoritus löytyy täältä.