AGILITY:

Viikko sitten sunnuntaina kävin Main kanssa tekemässä Ulla Kaukosen antamia kotitehtäviä. Annetuista harjoituksista teimme kahta eli hyppytekniikkaa ja kokoamissarjaa putkella yhdistettynä venytyssarjaan. Kokoamissarjassa tulee rimatiputuksia, mutta koska ongelmana on mm. minun juoksemiseni, sitä ei voi vähentää. Väliin piti laittaa vain avuksi poikittainen rima milloin mihinkin väliin. Lopulta sarja meni hyvin ja päästiin kotiin hyvillä mielin. Hyppelyt kävimme tekemässä sunnuntaina , koska maanantaina agilityn kakkosvuoro piti jättää väliin emännän ollessa agi-SM -kisatyöntekijä infossa.

Keskiviikkona teimme JAU:n kisojen ensimmäisen maxi-3 -luokan radan alkua, joka oli sen radan haasteellisin osio. Lisäksi teimme Ulla Kaukosen antamaa taipumis-kokoamis -harjoitusta. Lisäksi rakensimme kokoamissarjan seitsemällä hypyllä niin, että 25 cm korkeat aidat on kuuden jalan välein. Siinäkin oli aluksi rimojen tiputuksia, mutta lopulta sekin alkoi sujua. Taipumisharjoituskin meni hyvin. Ensi kerralla pitää vain nostaa rimakorkeuksia. Kisaradan pätkä oli aika lailla fiaskoa: rimat tippuilivat ja Mai meni toistuvasti väärään päähän putkea, mutta lopulta saatiin sekin joten kuten toimimaan.

Lauantaina olin Main kanssa Linnojen kurssilla. Olimme taas Teemun koulutuksessa ja harjoitus koulutuksineen olivat jälleen aivan loistavat. Rata koostui 30 esteestä, joista pääsimme lopulta esteelle 15 kun aikamme loppui. Olimme kuitenkin käyneet aluksi radan ohjaustapoineen läpi, joten kävinkin tänään harjoittelemassa koko radan pätkittynä loppuun saakka suullisilla ohjeilla. Paloittelin radan neljään osaan, jotta pääsisin palkkaamaan onnistuneista osuuksista. Rata oli kokonaisuudessaan kauttaaltaan haastava, joten syytä onnistumisista palkkaukseen riitti. Katsastin myös Niina-Liinan radan, joten siitä jatketaan sitten ensi viikkoina niin, että aina joku pätkä harjoitellaan hyppyharjoitusten kera. Myös Jedi pääsi agittelemaan. Rimat laskin pojalle 40-45 cm:iin. Aktiiviajat kun ovat ohi. Alku tuotti myös Jedille hankaluuksia kuten Maillekin eilen. Missäköhän on vika, jos molemmat tekee samoin. Muuten rata meni Jedin osalta mallikkaasti, vaikkakaan se ei ole niin omatoiminen kepeillä kuin Mai, mikä tuotti hieman ongelmaa. Hiki tuli taas, mutta olipahan kivaa.

 "Antaisit nukkua."

HAKU:

Tiistain hakutreeneissä olimme suht' aukealla radalla. Maille tuli neljä maalimiestä, jotka kaikki olivat 50 m syvyydessä. Maalimiehet olivat haamuja, koska tämä oli vielä ilmaisutreeni eikä etsintätreeni. Kaikki rullantuonnit menivät juuri niin kuin pitääkin. Ensimmäisella naksautin, mutta kolmella viimeisellä en sitä enää tehnyt. Myös rullan haut viimeistä lukuunottamatta menivät hyvin. Viimeisellä Mai ei ollut etsinyt rullaa vaan palasi ilman rullaa, mutta uusi yrittämä meni hyvin. Taisi vähän väsymys vaivata. Kolmelle ensimmäiselle näytölle menin nimittäini liinan perässä roikkuen. Se ei vaikuttanut intoon onneksi mitenkään. Viimeiselle Mai sai juosta pelkän liinan kanssa. Nyt menee jo niin mallikkaasti, että rupeamme pikkuhiljaa yhdistämään ilmaisun ja etsinnän : )

Suurin osa ryhmästämme otti melkein kisanomaiset treenit. Ensimmäiselle tällaiselle olin viimeisenä maalimiehenä. Metsään olin lähtenyt vähän puutteellisesti eli hyttyset ja mäkäräiset pääsivät yllättämään. Piilossa sitten pitkään pötkötellessäni hyttyset tikkasivat takamukseni, nilkkani ja alaselkäni. Lisäksi tuli dobberista päähän. Se oli täysin vahinko päänheilautus keskelle naamani, mutta nenää jomotti ihan kunnolla kolme päivää sen jälkeen. Mulla kun on niin jäykkä nenä, että se ei väänteilyitä siedä.

MUUTA:

Jedi pääsi vihdoin ja viimein turkistaan. Loman uintirallit oli tehneet tehvänsä siten, että nyt se oli pakko ajella jo pois. Onhan sillä ollut jo aika kuuma ja risut ja muut roskat lisääntyneet kummasti kotona.

 Sportti-pappa

Pinja aloitti juoksunsa viisaana nyt, jotta pääsee mukaan aussieleirille reilun kuukauden päästä. Ehdin jo vähän jännäillä, että miten käy, mutta hyvä näin. Sillä meni myös maha sekaisin niin, että matot on nyt sitten pakko pestä.

 Miksi aina korvat luimussa kuvissa?