Tämän viikon aikana Mai on ainoastaan tokoillut ja Pinja agiliidellyt. Mai on nyt agilitysta siis äitiyslomalla kun se ei todellakaan osaa ottaa rauhallisesti esteillä. Tokovuorolle olen hakenut Main vasta kun kenttä on raivattu suurimmista esteistä jotta tokolle ja agilitylle tulisi selvä ero. Viimeksi teimme tokovuorollamme jättävistä istumista, mikä oli aivan unohduksissa koiran tarjotessa innokkaasti maahanmenoa. Teimmekin siis vauhti-istumisia liikkeessä nopeilla palkkauksilla. Katsotaan, jos olisi istuminen taas ensi kerraksi palautunut mieleen. Lisäksi teimme ruutua ensin kosketusalustalla ja sitten minun merkkauksellani. Läpinäkyvän kosketusalustan käyttö ei taidakaan olla ihan paras vaihtoehto meille tuohon liikkeeseen. Kun Mai ei näe heti kosketusalustaa, se käy tutkimassa ensin kulmatötteröt ja löydettyään kosketusalustan koskee sitä ensin ja tuo sen sitten minulle käteen. Sama vaikutus oli aikanaan kosketustapilla. Mai ei malttanut odottaa palkkaa kun olin kauempana, joten päätti tuoda kosketustapin suoraan käteeni. Kävin sitten näyttämässä ensin ruudun paikan ja lähetin Main sinne. Nyt Mailla ei ollut oikein homma hallussa. Mehän tehtiin ruutua vasta toiseen kertaan noin 6 kk tauon jälkeen. Ei siis ihme, että on päässyt unohtumaan. Nauhat voisi toki auttaa hahmotuksessa. Lopuksi teimme eteen-lähetyksiä pidemmällä matkalla samalla tavalla kuin edellisilläkin kerroilla. Hyvin menee ainakin näkyvällä isolla pallolla. Kotona olemme tehneet päivittäin jotain tokoa varsinkin ruokakupin vieressä. Yleensä olemme tehneet seuraamisia. Yhdet ja kahdet askeleet menee nyt hyvin ja kontaktissa. Eteisessä mulla on apunani isot peilit ja makkarissa hyödynnän varjoja. Käännökset, peruutus ja sivuaskeleet menee nyt hyvin. Olenkin alkanut tehdä nopeampia askelluksia ja vaihtoja. Näin liikkeistä tulee hauskempia, mutta silti homma on paketissa. Lisäksi olemme tehneet nyt useamman päivän ajan kontaktiharjoituksia (agility) kotitekoisella kokolattiamatolla vuoratulla 30 cm leveällä lavalla. Aluksi se oli ihmetys, mutta nyt menee hyvin. Tätä olen tehnyt sen vuoksi, että Maille on tullut selvästi epävarmuuttaa kontaktiesteiden alastuloille. Nyt Mai on taas perillä toiveistani. Naksuttelen oikeita 2 on 2 off -asentoja ja nyt ne on nopeita ja Mai tarjoaa niitä innokkaasti.

Pinja oli viime agitreeneissa tosi innokas. Meillä on kuukauden teemana MM-kisojen pahat paikat, ja nyt oli vuorossa lyhyt rata. Jos terrierit on treenatessa ensin ravisteltavia, on Pinja ensin sheikattava namilla ja käsillä. Tein harjoituksen kokonaisuudessaan kahteen kertaan. Ensimmäisellä kerralla älähdin vähän liikaa kun Pinja oli menossa Aalle keppien sijaan, joten piti innostaa sitä kerran pelkillä kepeillä. Lisäksi harjoittelin muutaman kerran tiukkaa käännöstä takaakierron yhteydessä. Pinjalla oli tosi kivaa, joten niin oli minullakin. Hyvä Pinja. Se on muutenkin nyt ollut aikamoinen riekkuja varsinkin kotona. Rastatukkaporkkana lehtelee aika useasti ilmassa Pinjan viskellessä sitä sinne selkänsä yli ja ottaen sen taas kiinni. Hyvin sheikkaa.

Jedillä on alkanut taas vaikeat ajat. Kotona se on aikamoinen leikkijä myöskin, mutta ulkona pelottaa varsinkin pimeään aikaan. Valoisan ajan lenkki menee mukavasti, vaikkakin hämärinä ja tuulisina päivinä tärrääkin jaloissa. Pimeällä on kuitenkin välillä liian pelottavaa Jedille, ettei oikein pissimisestäkään tahdo tulla mitään. On se vaan kamalaa. Mua niin kovasti säälittää, mutta valitettavasti ulkona on käytävä myös pimeällä. Jedistä tulee niin eri koira kun se pelkää, muutenhan se on oikea mussukka.