Ennen Main juoksun alkua treenasimme hakua leirillä saamillamme ohjeilla ja nehän toimivat. Minä juoksin siis metsään päin kutsuen niin, että Mai vaihtoi pistopalaamiset etenemiseen rullan tuonnissa. Tästä jatkamme kuitenkin vielä seuraavan haku-kauden alusta, koska emme saaneet tätä vielä aivan valmiiksi. Myös Main ohjaajaherkkyys (ehken myös agilityn lieveilmiötä) aiheutti hieman hankaluutta siten, että en voi rymistellä eteenpäin liian äänekkäästi tai Mai hätäilee luokseni ilman maalimiehen löytymistä. Minun täytyy malttaa hetki, että Mai pääsee syvemmälle. Myös rullan tuonti alkoi vähän lipsua loppua kohden, joten otin taas naksun avuksi. Main juoksun alettua emme ole käyneet hakutreeneissä pimeyden tulon, lemmenloman ja epäsopivien aikataulujen vuoksi.

Agilitya treenasimme tavoitteellisesti juoksun alkuun asti. Juoksun jälkeen Mai oli pari kertaa kertaamassa kontakteja ja tekemässä rataakin. Meillä oli kuukauden teemana takaaleikkaukset kepeille. Aika jyrkkiä temppuja se kestääkin, mutta hankaloittaakin vielä voi. Viimeisellä kerralla harjoittelimme sitä, että Mai pujottelee juuri vastakkaiseen suuntaan kuin minä kävelen. Se kestää sen ihan hyvin kunhan odotan, että se pääsee vähän eteenpäin. Main juoksun aikana ja viime keskiviikon treeneitä lähtien jälleen Pinja toimii Main äitiysloman tuuraajana. Aluksi Pinja oli todella motivoitunut eikä autokyytikään suuremmin häirinnyt, mutta kahdella viimeisellä kerralla se on ollut taas vähän hömppä. Seinään kytkeminen odotusajaksi on todella ikävää sen mielestä niin kuin on autolla siirtelykin. Radalla se menee aika mukavalla innolla, mutta minulla on hankaluuksia ohjata sitä, kun sillä ei ole ihan samoja taitoja kuin nuoremmalla. Aluksi siis oli todella kivaa kun Pinja oli täpinöissään, mutta nyt  tunnelma on vähän latistumaan päin. Katsotaan nyt, jos vaikka se rentoutuisi taas.

Juoksun jälkeen olemme harjoitelleen varsinkin lenkkien yhteydessä esineruutua. Minusta vähän tuntuu, että se taitaa käydä tarkastelemassa ensin, että mitä kaikkea löytyy. Ensimmäisellä kerralla sillä kestää vähän kauemmin ja seuraavat nousevat kuin se tietäisi jo entuudestaan, missä ne on. Viimeisellä kerralla esineruutu oli turhan hankala Maille kun alkuosassa oli harjoiteltu kolmen aloittelevan koiran kanssa. Ensimmäinen esine tuli käteen hyvin, mutta sen jälkeen irtoaminen hankaloitui kun korjasin sen kerran ruudun ulkopuolelta takaisin. Tyttö on nyt selvästi herkempi kuin normaalisti, joten lähdin mukaan ruutuun. Esineet löytyi ja päälle tuli patukkabileet.

Täksi talveksi saimme tokovuoron Purinalta. Main kanssa olen käynyt siellä nyt kahdesti ja meillä on ollut todella kivaa. Kotosalla olen harjoitellut aika paljon seuraamisen alkua, kääntymisiä, peruuttamista ja eteenpäin menoa yleisimmin yhdellä askeleella. Näitäkin olen tehnyt leirikouluttajan ohjeilla eli väärän asennon olen ottanut korjaavalla askeleella peruuttaen tai kääntyen. Nyttemmin olen ottanut vaihtelevasti myös kahta askelta. HAU:n kimppismeiningillä toteutetuissa tokotreeneissä teimme ensimmäisellä kerralla naksutusavulla samoja seuraamisliikkeitä kuin kotonakin niin, että avustaja naksauttaa perusasennossa kontaktista, minkä jälkeen tulee askel. Jos perusasento vino, otan vinkistä korjaavan askeleen. Naksautus tulee taas avustajalta kontaktista ja perään palkkaus. Tämän jälkeen teimme vauhtinoutoja ja lopuksi liikkeen kokonaisena. Vauhtinoudoissa Mai toi minulle edessään olevan kapulan ja sai heittää sen matkalla ja tulla patukkaleikkiin. Tämä toi noudon loppumatkaan huomattavasti lisää vauhtia ja kokonainen liike viimeiseksi oli hyvä vaikkakin luovutusasento oli noin 15 cm liian kaukana. Lopuksi teimme eteenlähetystä niin, että avustaja vei jalkapallon kentän laitaan niin, että Mai näki sen. Toisella kerralla pallo meni leikkipaikalta suoraan samaan paikkaan samalla kun me palasimme alkupaikkaan. Mai ei aluksi huomannut palloa, joten suora lähti hitusen vinoon kunnes se korjaantui Mai huomattua pallon. Viime kerralla teimme seuraamista ensin yhdellä ja sitten kahdella askeleella naksutusavulla eli etenemistä on tapahtunut. Sitten teimme jättävistä maahanmenoa. Käskystä neiti pysähtyy siihen, mutta maahanmeno tapahtuu hetken mietinnän jälkeen, maahanmeno on nopea. Maahanmenoista tuli naksautus ja palkka. Teimme myös ruutua. Aluksi tein kosketusalustalla ruutuun lähetystä ja lopuksi ruudusta poistumista seuraamiseen. Viimeisenä liikkeenä oli jälleen eteenlähetys. Nyt molemmat kerrat meni loistavasti.

 Jedi-pappa leikkimässä